Cele mai citite
 


Truse de prim-ajutor din Cehia vor fi donate în România şi Afganistan
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Kit-uri de prim-ajutor pentru maşină din Cehia care nu sunt conforme unor noi criterii ce vor intra în vigoare în ianuarie 2011 în această ţară vor fi trimise pe post de ajutor umanitar în Afganistan, Africa şi România, relatează marţi agenţia CTK.
Soldaţi din localităţile Zatec şi Lipnik nad Becvou vor duce trusele medicale colectate în Afganistan pentru a le oferi forţelor militare şi de poliţie locale, a declarat Lada Kovarova, purtătoare de cuvânt a comandamentului unei brigăzi de intervenţie rapidă din Zatec.
Ideea le-a venit unor elevi de la o şcoală primară din Lipnik nad Becvou. Aceştia au început să strângă kit-urile cu dată de folosire valabilă şi au hotărât să le trimită în Africa cu ajutorul organizaţiei umanitare Adra. Baza militară locală din Lipnik, dar şi soldaţii din Zatec, s-au alăturat ideii.
Trusele de prim-ajutor de maşină pot fi foarte folositoare în Afganistan, în condiţiile în care poliţia şi armata locale nu dispun de suficiente astfel de produse, potrivit purtătoarei de cuvânt. Soldaţii vor distribui kit-urile care le vor rămâne în şcolile din republica islamică.
Alte truse sunt colectate şi la Bohumin, în nordul regiunii Moravia. O asociaţie locală le va trimite în Africa prin intermediul Adra, în timp ce alte kit-uri provenind din oraşul Hradec Kralove /estul Boemiei/ vor fi donate în Banat de Diocesan Charity
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Igaş:Absolvenţii Academiei de Poliţie şi ai şcolilor de subofiţeri, angajaţi începând de anul viitor, în funcţie posturile vacante Absolvenţii Academiei de Poliţie şi absolvenţii şcolilor de subofiţeri ar putea fi angajaţi, începând din ianuarie 2012, în funcţie de posturile rămase vacante, după restructurările care urmează a se finaliza peste două luni, a declarat vineri, la Reşiţa, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian...
Maramureş: Primul medic refugiat angajat al SJU Baia Mare doreşte se profeseze în România Baia Mare, 21 mar /Agerpres/- Medicul Nazar Mohammad, din Afganistan, angajat de recent de SJU Baia Mare în cadrul serviciului UPU, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că după obţinerea statului de azil intenţionează să rămână în România.
Primul parteneriat din România în domeniul sănătății pentru tratamentul dependenței de alcool Sâmbătă, 1 martie 2014, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor de sănătate, lideri de opinie, precum și reprezentanți ai sectorului privat și ai sectorului neguvernamental, s-au reunit pentru semnarea oficială a ”Cartei Albe pentru Dependența de Alcool din România – probleme, provocări...
Germania: Peste 13% din soldaţii germani care au servit în Afganistan suferă de tulburări psihologice Peste 13% din soldaţii germani care au revenit dintr-o misiune în Afganistan suferă de tulburări psihologice, iar jumătate din cazuri nu sunt detectate, potrivit unui prim studiu de amploare pe acest subiect, făcut public marţi de armata germană, relatează AFP.
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Florinel Enache, militarul rănit în Afganistan, vizitat în spitalul din SUA de Barack Obama, soseşte în ţară Florinel Enache, militarul rănit în Afganistan în urmă cu un an în timp ce executa o misiune de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe A1, va sosi miercuri în ţară după un lung tratament la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", din Statele Unite ale Americii, acesta fiind întâmpinat...