Cele mai citite
 


Atenţie la jucăriile mici din plastic, de fabricaţie chineză: Unele conţin cadmiu
joi, 29 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Corp sanatos, Mama si copilul
 

Pentru a-şi calma sau încuraja micii pacienţi, mulţi medici preferă să le dăruiască suveniruri sau jucării. Dar, cum s-a dovedit, aceste mici jucării de plastic de fabricaţie chineză pun în pericol sănătatea copiilor, relatează marţi Megamedportal.

În decursul a cinci ani (2005-2010), medici pediatri de la clinici din SUA au oferit copiilor mai mult de şaptezeci de mii de tot felul de suveniruri, confecţionate în cea mai mare parte din plastic de proastă calitate.
În urma unei anchete, Comisia SUA pentru siguranţa produselor destinate consumatorilor (CPSC) a cerut părinţilor ai căror copii au primit astfel de jucării să se debaraseze cât mai urgent de acestea.


Testele au demonstrat că masa de plastic din care erau confecţionate unele din respectivele jucării conţinea o cantitate mare de cadmiu.


Cadmiul este unul dintre cei mai toxici compuşi. El poate să se acumuleze în timp în tesuturile umane, afectând puternic rinichii, sistemul nervos şi osos.


Potrivit portalului citat, nu au fost încă înregistrate cazuri de intoxicare cu acest compus în cazul copiilor care au primit jucării de la medici în clinicile din SUA, însă acesta se acumulează cu vârsta şi este foarte greu de eliminat din organism.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
O femeie din patru în SUA a avut prescrisă medicaţie pentru afecţiuni mentale În SUA, o femeie din patru a luat cel puţin un medicament pentru stări ca anxietate şi depresie anul trecut, potrivit unei analize a datelor medicale, relatează vineri Daily Mail.
Lecţiile gripei porcine: pregătirea pentru o pandemie presupune pregătirea pentru surprize Londra, 13 mai /Agerpres/ - Pe măsură ce povestea epidemiei de gripă porcină este dezvăluită, devin evidente o serie de lecţii ce trebuie învăţate. Investiţii uriaşe în pregătirea pentru eventualitatea unei pandemii, îmbunătăţiri aduse sistemelor de monitorizare şi a sistemelor de reacţie, precum şi...
SUA: Medic condamnat la trei pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru uciderea de bebeluşi Un doctor din oraşul american Philadelphia a fost condamnat la trei pedepse cu închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea de eliberare, pentru uciderea de bebeluşi veniţi pe lume prin avorturi practicate în etape avansate ale sarcinii şi alte fapte ilegale comise în clinica sa, relatează miercuri Reuters...
Pătraşcu(Guvern): A venit momentul să ne gândim la o lege a Sănătăţii; să păstrăm părţile bune, dar şi să construim ceva nou Raul Pătraşcu, consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului, a declarat marţi că este nevoie de o regândire a întregului sistem în domeniul sănătăţii, poate chiar de o nouă lege în domeniu, bazată pe "dovezi, date clare şi o filosofie sănătoasă", care să reflecte accesul pacienţilor la îngrijire...