Cele mai citite
 


Paralizată din cauza zăpezii, insula daneză Bornholm cere ajutor
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paralizată din cauza cantităţii imense de zăpadă, insula daneză Bornholm, din Marea Baltică, a cerut marţi ajutorul pentru deblocarea căilor de comunicaţii, pe fondul imposibilităţii aprovizionării cu medicamente sau combustibil pentru încălzirea locuinţelor unora din cei 43.000 de locuitori, relatează AFP.
'Sunt munţi de zăpadă pe drumuri. Se sapă încontinuu, dar fără niciun rezultat. Şi nici nu ştiu unde să pună toată zăpada scoasă', povesteşte o locuitoare a insulei, Helle Skov Olesen, pentru cotidianul Politiken, referindu-se la angajaţii firmelor de deszăpezire.
Potrivit Institutului meteorologic danez (DMI), stratul de zăpadă era marţi de 140 cm în Bornholm (estul Danemarcei).
Aceste ninsori puternice au început joi şi, potrivit televiziunii, nămeţii ating pe alocuri 6 metri.
Potrivit ziarului Politiken, poliţia din Bornholm a solicitat un număr de 234 de vehicule suplimentare (camioane, tractoare, maşini de aspirare a zăpezii) pentru înlăturarea zăpezii.
Dat fiind cantităţile imense de zăpadă, primăria din Bornholm a autorizat aruncarea zăpezii în mare.
Câteva vehicule cu şenile ale armatei daneze încearcă să asigure transporturile urgente, dar şi ele se deplasează extrem de greu. Sute de turişti blocaţi pe insulă au fost obligaţi să doarmă de joi seară într-o sală de sport şi o cazarmă din Roenne.
Meteorologii prevăd şi marţi şi miercuri ninsori, dar intensitatea vântului va scădea, ceea ce va împiedica formarea troienelor de zăpadă. Temperaturile se situează puţin sub zero grade şi se vor menţine la acest nivel până la 31 decembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu:Siguranţă maximă pentru turişti, în week-end, la Bâlea Lac, deşi e pericol de avalanşă şi strat record de zăpadă Turiştii care doresc să urce în acest week-end la peste 2.000 de metri altitudine, în masivul Făgăraş, la singurul hotel de gheaţă din România şi la cabanele de la Bâlea Lac (judeţul Sibiu), vor fi în siguranţă maximă, chiar dacă riscul de producere de avalanşă este mare, aici înregistrându-se cel mai...
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...
Giurgiu: Zeci de urgenţe medicale preluate de SMURD după ore de intervenţii şi deplasări pe jos prin zăpadă Echipajele ISU Giurgiu se luptă în continuare cu situaţiile de urgenţă apărute în urma codului portocaliu de viscol şi ninsoare înregistrat pe raza judeţului, în ultimele 24 de ore intervenind în 18 cazuri de urgenţe medicale înregistrate din cauza unor afecţiuni cardiace, hipotermie, insuficienţă r...
Giurgiu: Femei gravide lşi alte urgenţe medicale salvate prin intervenţia elicopterelor Două persoane din judeţul Giurgiu, dintre care o gravidă intrată în travaliu, au fost salvate, miercuri, doar prin intervenţia elicopterelor care au ridicat bolnavii din locuri unde nu se putea pătrunde în alt fel, zăpada având înălţimea de aproximativ trei metri.
Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii...
Galaţi: Utilajele de deszăpezire asigură drumul ambulanţelor spre cazurile medicale grave Utilajele SC Drumuri şi Poduri SA Galaţi, aparţinând Consiliului Judeţului Galaţi, intervin în principal pentru ca ambulanţele să poată ajunge la cazurile medicale grave semnalate în localităţile din judeţ.