Cele mai citite
 


Iaşi: Municipalitatea aduce etnobotanicele în instanţă
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Iaşi a deschis procese împotriva a cinci societăţi comerciale care se ocupă de vânzarea produselor etnobotanice, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga.
Oficialul Primăriei a declarat că în instanţă au fost chemate cele cinci firme care se ocupă de vânzarea plantelor cu efect halucinogen, unele dintre acestea având mai multe puncte de lucru.
Potrivit unei decizii a Consiliului Local Iaşi, 'producerea, comercializarea, distribuirea, oferirea gratuită şi transmiterea plantelor etnobotanice, precum şi reclama la weed-shop, spice-shop şi weed-shop este interzisă în municipiul Iaşi'. De asemenea, 'producerea, cultivarea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, comercializarea sau distribuirea la domiciliu a plantelor şi substanţelor cu efect halucinogen, euforic, sedativ, stupefiant sau psihotrop sau alţi compuşi derivaţi, altele decât cele reglementate prin Legea 339/2005, Legea 143/2000, OUG 6/2010, se vor desfăşura pe raza municipiului Iaşi numai în baza unei autorizaţii speciale emise de Primăria Iaşi' şi nu la distanţe mai mici de 3 kilometri de orice instituţii şcolare, instituţii publice şi administrative, biserici, gări, autogări, parcuri.
Aceeaşi hotărâre a CLM prevede ca agentul economic care obţine o astfel de autorizaţie trebuie să obţină şi certificate din partea unui laborator specializat autorizat, analize care să facă dovadă că produsele comercializate nu conţin canabinoizi sintetici sau alte substanţe similare.
De la începutul anului, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au ajuns aproape 350 de persoane intoxicate cu plante etnobotanice. Numărul este triplu faţă de perioada ianuarie 2009 - februarie 2010, când s-au prezentat în UPU 121 de pacienţi cu diverse simptome induse de consumul de produse halucinogene, care la acea vreme nu se aflau în afara legii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.
Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.
Iaşi: Consilierii locali au decis să mute magazinele de vise la 3 kilometri de instituţii Producerea, comercializarea, distribuirea, oferirea gratuită şi transmiterea plantelor etnobotanice, precum şi reclama la weed-shop, spice-shop şi weed-shop este interzisă în municipiul Iaşi, conform unei decizii luate marţi de consilierii locali.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: Număr mare de intoxicaţi cu substanţe halucinogene Un număr de 11 persoane au ajuns în ultimele două zile la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu substanţe cu efect halucinogen.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.