Cele mai citite
 


Mai multe patologii vor fi tratate după Ghiduri terapeutice unitare
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, luni, că au fost introduse Ghidurile de sănătate unitare de investigare şi terapie pentru 10 dintre cele mai frecvente patologii.

Este vorba despre afecţiuni cerebrovasculare, cardiopatie ischemică, infarctul miocardic, hipertensiunea arterială, bolile pulmonare cronice, cancerul de col, de sân, de prostată, de colon şi diabetul zaharat.

Potrivit ministrului Sănătăţii, ghidurile înglobează expertiza şi descoperirile ştiinţifice la nivel european şi internaţional.

În acest context, până la sfârşitul anului, Ministerul Sănătăţii va finaliza ghiduri terapeutice pentru alte 10 terapii.

"Odată cu aplicarea acestor scheme de diagnostic şi tratament, afecţiuni cum sunt infarctul miocardic, diabetul sau astmul vor fi tratate la Satu Mare sau Petroşani la fel ca în centrele universitare de la Bucureşti, Iaşi, Cluj sau Timişoara. Vorbim, de fapt, despre creşterea şi extinderea calităţii actului medical în întreg sistemul de sănătate, despre aducerea terapiilor moderne în toate spitalele şi cabinetele medicale din România", a subliniat ministrul.

Ghidurile precizează algoritmul ce stabileşte paşii pe care medicii îi vor aplica pacienţilor din momentul intrării acestora în cabinet sau în spitale - rapoarte de investigare, tehnicile şi terapiile medicamentoase sau chirurgicale care trebuie folosite în funcţie de patologie şi stadiul acesteia.

"Aceste ghiduri fac parte dintr-un pachet de măsuri care vizează şi creşterea eficienţei economice în sănătate. Ele sunt chei de control asupra costurilor şi asupra calităţii asistenţei medicale. Acum avem repere clare pentru cât va trebuie să se cheltuie pentru patologie şi despre modul în care ar trebui să decurgă un act medical de calitate", a subliniat Ion Bazac. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diabetul zaharat - problemă de sănătate publică prioritară! Diabetul zaharat înregistrează o creştere epidemică a numărului de cazuri în România. Cum afecţiunea are implicaţii serioase din perspectiva suferinței persoanelor afectate asupra sistemului sanitar şi financiar, atât prin costurile aferente îngrijirii medicale, cât şi prin resursele necesare...
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
În sistemul de sănătate sunt 24.000 de locuri vacante Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în această calitate, că în sistemul sanitar românesc sunt 24.000 de posturi vacante. (Sursa: Agerpres)
Hipertensiunea arterială, o importantă problemă de sănătate publică Hipertensiunea arterială reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, care afectează peste 40% din populaţia adultă a României, spun specialiştii.
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Cluj: Ministrul Sănătăţii a anunţat lansarea, săptămâna viitoare, a planului integrat naţional comprehensiv de control al cancerului Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a anunţat, sâmbătă, la Cluj, că va lansa, săptămâna viitoare, planul integrat naţional comprehensiv de control al cancerului. La acest eveniment va participa şi prim-ministrul Dacian Cioloş şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate a Comisiei Europene.