Cele mai citite
 


MB: Plasturi de nicotină gratis, timp de o săptămână, pentru fumătorii care vor să renunţe la tutun
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul britanic va oferi plasturi de nicotină gratis timp de o săptămână fumătorilor din această ţară care intenţionează să se lase de fumat în 2011, notează marţi agenţia spaniolă de presă EFE.
Începând de la 1 ianuarie 2011, în cadrul campaniei 'Stop Smoking Quit Kit' a Serviciului britanic de sănătate publică (NHS, National Health Service), multe farmacii din această ţară le vor oferi timp de o săptămână, gratis, de probă, plasturi fumătorilor care doresc să renunţe la fumat prin această metodă.
În declaraţii pentru BBC, ministrul sănătăţii, Andrew Lansley, şi-a exprimat speranţa ca, după această săptămână de probă, 'peste 400.000 de persoane să încerce să se lase de fumat folosind 'Quit Kits' ai Ministerului Sănătăţii'.

Lansley, potrivit căruia această metodă este 'de două ori mai eficientă' decât altele, a subliniat că guvernul îi încurajează pe cetăţeni să renunţe la fumat pentru că acesta constituie 'cea mai mare cauză evitabilă de moarte timpurie din această ţară'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vlad Voiculescu: O treime dintre tinerii de 15-16 ani au fumat cel puţin o dată în ultimele 30 de zile Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, luni, către parlamentari, cerându-le să dea dovadă de responsabilitate şi să oprească "schilodirea legii anti-fumat", în condiţiile în care studiile relevă că unul din trei tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, adică 200.000 de copii, au...
SUA: Nu doar fără fumat, ci chiar şi fără fumători la locul de muncă... Mai multe persoane din SUA aflate în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu o situaţie nouă: nu numai să nu fumeze la serviciu, ci chiar să se lase de fumat..., scrie în ediţia sa de vineri USA Today.
Nicotina are efecte benefice pentru persoanele cu probleme de memorie, în stadiile incipiente de Alzheimer Nicotina are şi efecte benefice, putând să ajute persoanele care suferă de pierderi minore de memorie specifice primelor stadii ale maladiei Alzheimer, conform unui nou studiu realizat ăn cadrul Centrului Medical al Universităţii Vanderbilt, conform LiveScience.com.
Medicamentele pentru renunţarea la fumat nu creează pacienţilor probleme psihiatrice (studiu) Medicamentele pentru sevraj tabagic, vareniclina şi bupropionul, nu par să sporească apariţia unor efecte secundare neuropsihiatrice grave, comparativ cu placebo, potrivit unui studiu publicat în revista medicală 'The Lancet', informează luni agenţia France Presse.
2011: un an bun pentru spanioli să se lase de fumat Intrarea în vigoare a noii legi antitutun de la 2 ianuarie 2011 îi va încuraja pe mulţi cetăţeni să se lase de fumat. Asociaţia de Autoîngrijire a Sănătăţii din Spania recomandă pe lângă motivaţie şi voinţa proprie, obţinerea de ajutor profesional pentru a spori şansele de reuşită. Interzicerea fumatului...
Tabagismul Este o intoxicatie acuta cu nicotina datorata excesului de fumat . Tigara exercita o actiune nociva asupra organismului prin : CO, cresoli, piridine, nicotine. Intoxicatia afecteaza in primul rand celulele nervoase din creier apoi laringele, respiratia, digestia ( dispepsii , diaree , constipatie...