Cele mai citite
 


Guvern: Primăriile pot impune medicilor cărora le oferă facilităţi de instalare să rămână cinci ani în localitate
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale vor putea încheia contracte cu clauze de fidelitate de cel puţin cinci ani cu medicii cărora le oferă locuinţă de serviciu sau alte facilităţi pentru a profesa în localităţile respective, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată marţi de Guvern.
'Ordonanţa de urgenţă dă posibilitatea autorităţilor administraţiei locale - în teritoriile neacoperite de medici şi personal sanitar, în cazul în care oferă avantaje în natură sau bani pentru atragerea acestui personal sanitar - să poată încheia contracte cu clauze de fidelitate cu un medic sau un asistent medical pe o valabilitate de cel puţin cinci ani', a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

El a dat exemplul medicilor care primesc locuinţe pentru a profesa în mediul rural.
'Exemplul clasic este acela în care autoritatea locală oferă - pentru atragerea unui medic în aceste zone neacoperite de personal medical - o locuinţă de serviciu sau poate şi alte avantaje şi sigur că acea autoritate locală, implicându-se, trebuie să se asigure că acea persoană va rămâne o anumită perioadă pentru a servi în spitalul respectiv', a explicat ministrul.

De asemenea, prin ordonanţă de urgenţă, Guvernul a creat temei legal pentru desfăşurarea programului multianual de sănătate şi contractul cadru, din anul 2011 acestea desfăşurându-se pe o perioadă de doi ani.

'S-a creat temei pentru un alt proiect important al Guvernului şi al Ministerului Sănătăţii, acela de avea Program Naţional de Sănătate şi Contract-cadru multianual. De la anul vom avea programe naţionale de sănătate multianuale şi contract-cadru multianual de doi ani de zile, ceea ce va da furnizorilor de servicii medicale şi întregului sistem sanitar predictibilitate şi continuitate', a precizat ministrul Sănătăţii.
În context, Cseke a precizat că Ministerul Sănătăţii intenţionează extinderea programului-pilot al Institutului Oncologic de la Cluj-Napoca de screening al cancerului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Eugen Nicolăescu: Urgenţa a fost, este şi va fi un serviciu care se pune imediat la dispoziţia pacientului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat duminică la Pro TV că serviciul de urgenţă a fost, este şi va fi în continuare un serviciu care se va pune imediat la dispoziţia cetăţeanului şi a precizat că nicio consultaţie a bolnavului cronic nu va fi plătită de acesta.
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Colaborare româno-iordaniană în domeniul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, s-a întâlnit joi cu omologul său iordanian, Nayef Al-Fayez, cu care a discutat despre posibilitatea cooperării în domeniul sistemelor de urgenţă, despre modalităţi de colaborare în medicina balneară, precum şi despre asistenţa în mediul rural, informează un comunicat...
Patriciu Achimaş Cadariu: Intenţionăm să facem un program naţional pentru pacienţii arşi Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a anunţat miercuri că va fi realizat un program naţional pentru pacienţii arşi, ca parte integrantă a programelor prioritare.