Cele mai citite
 


Untura de peşte nu foloseşte la slăbit, spun experţii
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Acizii graşi omega-3, care se găsesc în somon, de exemplu, nu ajută la slăbire, însă sunt benefici pentru inimă.?Deşi studiile desfăşurate pe animale au arătat că untura de peşte poate facilita pierderea în greutate, cercetările pe om au demonstrat contrariul, arată un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, citat de site-ul femina.ch.
Studiul a fost realizat de cercetători americani, care au testat efectele acizilor graşi omega-3 la 128 adulţi suprapoderali sau obezi, care ţineau regim alimentar şi urmau un program de activităţi fizice. Participanţii la studiu au luat cinci capsule de untură de peşte (circa 3 g de acizi graşi omega-3) sau cinci capsule placebo pe zi, timp de 24 de săptămâni. Au făcut şi 150 de minute de gimnastică aerobică pe săptămână şi 20-30 de minute de exerciţii musculare, cel puţin de două ori pe săptămână.

Participanţii din ambele grupuri au slăbit cam cu 5%, dar cercetătorii n-au depistat nicio diferenţă între grupuri în privinţa greutăţii, dar au observat altceva: cei care luaseră untură de peşte aveau în sânge un nivel de omega-3 mai ridicat, ceea ce a avut 'un efect cardiovascular pozitiv', arată oamenii e ştiinţă într-un comunicat.

Chiar dacă nu favorizează slăbirea, există multe motive pentru a introduce omega-3 în alimentaţie, mai spun experţii. Untura de peşte combate bolile cardiovasculare, depresia şi chiar problemele psihologice. Un studiu realizat la universitatea americană UCLA (ianuarie 2010) a stabilit că ingerarea de omega-3 din peşte ar putea mări speranţa de viaţă a persoanelor bolnave de cardiopatie coronariană. Untura de peşte se găseşte în somon, ton, macrou, heringi, păstrăvi, raci, anşoa şi sardine.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Suplimentele bogate în Omega 3 nu împiedică degenerescenţa cerebrală (studiu) Suplimentele alimentare pe bază de untură de peşte, bogate în acizi graşi Omega 3, nu previn degenerescenţa creierului, se arată într-un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association şi preluat de AFP.
Efectele nocive ale unei diete bogate în grăsimi sunt neutralizate de mutaţii genetice unice la inuiţi Inuiţii au mutaţii genetice unice, determinante pentru metabolism, care le permit să neutralizeze efectele nocive ale unei diete bogate în grăsimi de mamifere marine, sursa lor principală de hrană, au descoperit cercetătorii americani care au publicat un studiu în revista 'Science', informează AFP.
Regimul cu cafea pentru slăbire şi îmbunătăţirea performanţelor are tot mai mult succes în Statele Unite Cafeaua poate ajuta la pierderea în greutate şi la îmbunătăţirea performanţelor intelectuale - este argumentul unui nou regim foarte în vogă în Statele Unite, deşi medicii îl privesc cu scepticism, relatează luni AFP.
Pierderea în greutate şi un somn sănătos, dublul avantaj al consumului de proteine (studiu) Un regim alimentar bogat în proteine contribuie la pierderea în greutate, îmbunătăţind în acelaşi timp şi calitatea somnului, două efecte care se asociază, rezultând o sănătate mai bună - arată un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition şi preluat de passionsante.be.
Meditaţia poate favoriza pierderea în greutate (studiu) Un regim reuşit constă în alimentaţie echilibrată, activitate fizică regulată, dar şi în meditaţie, o echipă de cercetători americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii în greutate, scrie actusante.net.