Cele mai citite
 


CICR: Deţinuţii de la Guantanamo iau legătura cu rudele prin videoconferinţe
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoane reţinute pentru terorism la baza navală americană de la Guantanamo, în Cuba, au putut lua legătura cu familiile lor, în Yemen, printr-un serviciu de videoconferinţe pus la dispoziţie de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
CICR a anunţat marţi că primele două runde de videoconferinţe au avut loc la Sanaa, acum zece zile, şi la Aden, unde abia s-a încheiat.
Patru familii au putut să converseze şi să-şi vadă prin intermediul ecranului rudele reţinute la Guantanamo, în unele cazuri după zece ani de despărţire.

Videoconferinţele pot dura până la o oră, iar familiile deţinuţilor trebuie să meargă la birourile CICR pentru a stabili contactul.
Aproximativ 90 de yemeniţi se află la baza americană de la Guantanamo, iar comunicarea lor cu familia se limita până acum la mesaje scrise şi, în cel mai bun caz, aveau loc convorbiri telefonice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CICR a lansat versiuni în franceză şi spaniolă ale site-ului de căutare a rudelor separate de conflicte, dezastre şi imigraţie Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a lansat joi versiunile în franceză şi spaniolă ale site-ului său pentru reunirea familiilor care au rămas separate din cauza conflictelor armate, dezastrelor sau imigraţiei, transmite EFE.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii face apel la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel marţi la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către populaţia acestei regiuni ucrainene, scena unui conflict armat între Kiev şi rebelii proruşi, informează agenţia de presă AFP.
Siria: Convoiul Crucii Roşii Internaţionale nu a putut intra în Baba Amr Convoiul de şapte camioane ale Crucii Roşii Internaţionale (CICR) şi Semilunii roşii arabe siriene (CRAS) nu a putut intra vineri după-amiaza în cartierul Baba Amr din oraşul rebel sirian Homs, recucerit joi de forţele regimului lui Bashir al-Assad, informează Reuters şi AFP.
Operaţiunile Crucii Roşii suspendate temporar în Libia Operaţiunile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) din Libia au fost 'întrerupte temporar' după uciderea, miercuri, a unui reprezentant al acestuia în oraşul Syrta, a anunţat joi pentru France Presse un purtător de cuvânt al organizaţiei.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii: 2.000 de civili au primit autorizaţia de a părăsi localitatea Muadamiya din Siria Cel puţin 2.000 de femei, copii şi oameni în vârstă au primit în ultimele 24 de ore autorizaţia de a părăsi Muadamiya, localitate situată în apropiere de Damasc, a informat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Europa Press.
CICR i-a cerut Damascului să poată vizita mai multe centre de detenţie Preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), Peter Maurer, a declarat vineri la Damasc că le-a cerut autorităţilor siriene ca organizaţia sa să poată vizita mai multe centre de detenţie, relatează AFP.