Cele mai citite
 


Pilula de slăbit Mediator ar putea fi cauza cazurilor de deces înregistrate în rândul celor care o luau
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Este posibil ca o pilulă 'miraculoasă' de slăbit să fi cauzat moartea a mii de oameni în Franţa, lucru care ar putea duce la cel mai grav scandal în domeniul sănătăţii din istoria ţării, informează Daily Mail.
Medicamentul Mediator a fost prescris la peste cinci milioane de persoane, mai ales diabetici suprapoderali, de la lansarea lui în 1979 până anul trecut, când s-au formulat îndoieli în privinţa lui. De-a lungul celor 30 de ani, el a fost folosit şi ca inhibitor al poftei de mâncare de mii de oameni sănătoşi. Un raport oficial avertizează acum că el ar putea fi legat de moartea a peste 2000 de persoane şi de producerea unor probleme cardiace la alţi 3500.

Cercetătorii parizieni susţin că ingredientul activ din Mediator, numit benflurex, ar fi putut determina slăbirea valvelor inimii, oboseală, greutăţi în respiraţie, dar că n-a avut nicio contribuţie la pierderea în greutate. Politicienii şi conducătorii succesivi ai Ministerului Sănătăţii trebuie să răspundă acum de ce au ignorat repetatele avertizări ale experţilor că medicamentul ar putea fi foarte periculos. Martine Aubry şi Bernard Kouchner, foşti miniştri ai Sănătăţii, spun că nu-şi aduc aminte de avertismente în privinţa medicamentului Mediator.

Actualul ministru al Sănătăţii, Xavier Bertrand, a spus recent: 'Îi sfătuim pe toţi cei care iau Mediator să meargă la doctor.' Cotidianul Le Figaro scrie că se intenţionează darea în judecată a companiei farmaceutice Servier (a doua ca mărime în Franţa) pentru neglijenţă criminală şi omor involuntar, în cadrul unui vast dosar medical. Preşedintele Sarkozy a spus săptămâna trecută că 'populaţia merită toată transparenţa în această privinţă'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Succesul discutabil al pilulei 'minune' Alli contra obezităţii Comercializată în Franţa din 6 mai 2009 de către GlaxoSmithKline (GSK), printr-o mare campanie publicitară, pilula Alli de slăbit a devenit în mai puţin de un an unul din cele mai vândute medicamente procurate fără prescripţie medicală. Disponibile de doi ani în Statele Unite, aceste capsule gelatinoase...
Regimurile de slăbire sunt incriminate într-un raport realizat de specialişti francezi Regimurile alimentare sunt serios incriminate de o echipă de medici, într-un raport publicat joi şi citat de cotidianul Le Parisien.
Angajaţi ai Compartimentului autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din MS, trimişi în judecată de DNA Procurorii DNA Constanţa au trimis-o în judecată pe Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii la data faptei...
Terapia ABT, o nouă tehnică pentru slăbit, ce amplifică efectele dietelor obişnuite O terapie pentru slăbit, ce implică deprinderea unor tehnici de acceptare a senzaţiilor de disconfort resimţite în timpul unei diete, poate contribui la eliminarea cu mai multă eficienţă a kilogramelor în plus, în comparaţie cu metodele obişnuite, relevă un studiu realizat recent de cercetători americani...
Untura de peşte nu foloseşte la slăbit, spun experţii Acizii graşi omega-3, care se găsesc în somon, de exemplu, nu ajută la slăbire, însă sunt benefici pentru inimă.?Deşi studiile desfăşurate pe animale au arătat că untura de peşte poate facilita pierderea în greutate, cercetările pe om au demonstrat contrariul, arată un studiu publicat în American Journal...
Medicament pentru slăbit care 'păcăleşte corpul' acţionând ca 'un aliment imaginar', creat în SUA Un medicament care acţionează ca un "aliment imaginar" şi ajută la arderea grăsimilor, frânează creşterea în greutate, reduce colesterolul şi controlează conţinutul de zahăr din sânge a fost creat de o echipă de medici din SUA şi testat cu bune rezultate pe şoareci, transmite EFE.