Cele mai citite
 


Contractul-cadru încheiat între casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale, multianual
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În premieră, începând cu anul 2011, contractul-cadru dintre casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale va reglementa condiţiile acordării de asistenţă medicală în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru doi ani, informează marţi, printr-un comunicat de presă, Ministrul Sănătăţii.
Noua reglementare a fost aprobată prin Hotărârea de Guvern pentru aprobarea contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011- 2012.

Astfel, începând de anul viitor, toate contractele încheiate între casele de asigurări de sănătate şi furnizori vor putea avea o valabilitate asigurată până la data de 31 decembrie 2012.
În ceea ce priveşte sumele contractate, acestea se stabilesc în fiecare an de derulare a contractului. De exemplu, pentru un contract încheiat în 2011, valoarea acestuia în 2012 se va stabili prin act adiţional, în funcţie de bugetul aprobat.

'Programe naţionale de sănătate şi contractul-cadru desfăşurate pe o perioadă mai mare de un an înseamnă predictibilitate, de care sistemul avea nevoie în această perioadă şi o continuitate a acţiunilor fără de care multe dintre programele existente au prezentat de-a lungul anilor disfuncţionalităţi, iar altele au devenit chiar nefuncţionale', a declarat Attila Cseke, ministrul Sănătăţii după şedinţa de Guvern de marţi.

Pentru creşterea calităţii întregii activităţi de eliberare a medicamentelor, reflectată în modul de derulare a contractelor, farmaciile, de la data intrării în vigoare a reglementărilor contractului-cadru pentru anii 2011-2012, au obligativitatea de a face dovada respectării Regulilor de Bună Practică Farmaceutică, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr.75/2010 drept criteriu de eligibilitate pentru a putea intra în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate.
A fost introdusă şi o reglementare prin care CNAS are dreptul de a constitui ca fond de rezervă o cotă de 5% din prevederile aprobate anual prin Legea bugetului. Suma se va repartiza caselor judeţene şi va fi utilizată în caz de nevoie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bănicioiu: Furnizorii de servicii medicale în contract cu casele de asigurări de sănătate, obligaţi să acorde serviciile Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, precizează că toţi furnizorii de servicii medicale care sunt în contract cu casele de asigurări de sănătate au obligaţia de a acorda servicii medicale şi medicamente ''în aceste zile''.
Ministrul Sănătăţii a cerut controale la furnizorii de servicii medicale Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, miercuri, preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) demararea unor ample acţiuni de control la furnizorii de asistenţă medicală aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări, privind corespondenţa între serviciile solicitate...
Călăraşi: CAS a finalizat semnarea actelor adiţionale de prelungire a valabilităţii contractelor semnate în anul 2010 Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Călăraşi informează printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES că este prima instituţie din ţară care a finalizat semnarea actelor adiţionale de prelungire a valabilităţii contractelor semnate în anul 2010 cu toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.