Cele mai citite
 


MS va derula multianual programele naţionale de sănătate
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul României a aprobat în şedinţa de marţi, la iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Hotărârea de Guvern pentru derularea programelor naţionale de sănătate, noul act normativ reglementând cadrul legislativ pentru derularea programelor în perioada 2011-2012.
'În premieră am propus ca programele naţionale de sănătate gestionate de Ministerul Sănătăţii să se desfăşoare multianual, pe o durată de 2 ani, pentru a exista o predictibilitate atât din punctul de vedere al furnizorilor din sistem, cât şi din cel al pacienţilor. În următorii doi ani programele naţionale de sănătate se vor baza pe obiectivele şi priorităţile politicilor de sănătate publică, care reflectă atât obligaţiile asumate în domeniul sănătăţii, cât şi priorităţile naţionale identificate în domeniul promovării sănătăţii, prevenirii îmbolnăvirilor şi asigurării accesului pacienţilor cu boli cronice la tratament specific adecvat', a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.

Prin programele derulate în perioada 2011-2012 se va asigura continuitatea acţiunilor întreprinse în anii anteriori în scopul evaluării, prevenirii, tratamentului şi controlului bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a populaţiei, dar vor exista şi programe noi elaborate în acord cu recomandările Consiliului Europei.

Astfel, în următorii 2 ani, în scopul reducerii incidenţei cancerului în România, Ministerul Sănătăţii va derula Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a unor forme de cancer (cancerul de col uterin, mamar, colorectal). Din anul 2011, Ministerul Sănătăţii va demara programul după modelul proiectului pilot realizat în cadrul Institutului Oncologic 'I. C. Chiricuţă' din Cluj-Napoca, menţionează sursa citată.
De asemenea, vor exista două programe noi, Subprogramul privind protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc alimentari şi de nutriţie şi Subprogramul de supraveghere a stării de sănătate a populaţiei, prin care Ministerul Sănătăţii îşi propune derularea unor campanii pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

În premieră, Ministerul Sănătăţii va implementa Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer în cadrul căruia se vor asigura fondurile necesare realizării procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile, evidenţiază comunicatul menţionat.
Ministerul Sănătăţii va elabora norme metodologice de punere în aplicare a Hotărârii de Guvern.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
HG privind programele naţionale de sănătate, în dezbatere publică Bucureşti, 12 nov /Agerpres/ - Ministerului Sănătăţii a lansat vineri în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru perioada 2011-2012.
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Bănicioiu: Testarea gratuită a cancerului de col uterin - în nouă centre; gândim un program şi pentru cancerul la sân Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că în România există nouă centre regionale de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, arătând că se gândeşte la un program similar şi pentru cancerul la sân.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
MS: Anul 2013 va fi unul de reorganizare a Programului naţional de oncologie Ministerul Sănătăţii asigură bolnavii de cancer, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, că Programul naţional de oncologie se înscrie între priorităţile şi obiectivele anului 2013, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis luni.
Noi strategii de control al cancerului în România pentru perioada 2016-2020 Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri primul Plan Naţional Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016-2020 (PNCC), care înglobează strategii noi de control al cancerului în România, conform direcţiilor comune de la nivel european în ceea ce înseamnă lupta împotriva cancerului...