Cele mai citite
 


Guvern: 60% din contribuţiile de sănătate dintr-un judeţ merg la casa judeţeană respectivă a asigurărilor de sănătate
miercuri, 29 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casele judeţene de asigurări de sănătate vor primi 60% din totalul contribuţiilor de asigurări de sănătate strânse de la contribuabilii din judeţele de care răspund, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată marţi de Guvern.
'Practic, 60% din ceea ce intră drept contribuţie a persoanelor fizice şi juridice într-un judeţ va reveni casei judeţene de asigurări de sănătate din judeţul respectiv. Redăm, practic, cetăţenilor din judeţ o parte însemnată din contribuţia pe care ei o au la fondul de asigurări de sănătate şi, sigur, cu cât vor contribui mai multe persoane juridice şi fizice la acest fond de asigurări de sănătate într-un anumit judeţ, judeţul va beneficia în mod cert de fonduri mai mari, pentru că acest procent de 60% va reveni judeţului respectiv', a explicat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.

De asemenea, prin OUG de modificare a Legii 95/1996, din diferenţa de 40%, un procentaj de 37% din banii colectaţi pentru sănătate vor intra într-un fond de redistribuire, prin care casele judeţene cu anumite deficienţe vor primi suplimentări de bugete.
'Din acest fond de redistribuire se vor plăti serviciile medicale efectuate între judeţe sau, acolo unde este cazul, unde fondurile dintr-un anumit judeţ sunt insuficiente', a precizat ministrul.

Fondul de redistribuire va fi împărţit către judeţe pe criterii elaborate printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.
În context, ministrul Sănătăţii a subliniat că prin fondul de redistribuire se vor vira în principal bani către judeţele unde funcţionează importante centre universitare, precum judeţul Iaşi, şi care atrag un număr important de persoane care vin să se trateze.

'Să dăm exemplul judeţului Iaşi, care este un centru universitar important. Deşi judeţul Iaşi este al doilea ca mărime, s-ar putea ca aceste contribuţii din judeţul Iaşi să nu acopere serviciile medicale, pentru că acolo vin din toată Moldova. Prin acest fond de redistribuire, vom putea modela şi completa aceste sume, a arătat ministrul Sănătăţii. Restul de 3% din contribuţiile colectate în judeţe va merge la CNAS, pentru cheltuielile de administrare şi de capital ale Casei Naţionale şi caselor judeţene', a mai spus Cseke Attila.
Totodată, prin actul normativ adoptat, Guvernul reduce de la 17 la 7 numărul membrilor Consiliului de Administraţie al CNAS şi le micşorează indemnizaţia de la 20% din indemnizaţia preşedintelui CNAS la maximum 1%.

'Prin acest act normativ, am reglementat şi nivelul indemnizaţiei membrilor consiliilor de administraţie ale CNAS şi caselor judeţene, care era de 20% din indemnizaţia preşedintelui CNAS. Această indemnizaţie nu va putea depăşi 1% din indemnizaţia preşedintelui Casei', a afirmat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
OUG privind reglementarea unor măsuri în sistemul de asigurări sociale de sănătate, modificată de Guvern Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care oferă posibilitatea de repartizare a personalului pentru CNAS şi casele de asigurări de sănătate pentru a constitui structuri de monitorizare, control şi antifraudă în sistemul de asocieri sociale de sănătate.
Guvern: Noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...