Cele mai citite
 


Kosovo se teme de întârziarea recunoaşterii sale din cauza raportului privind traficul de organe
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pristina, 28 dec /Agerpres/ - Raportul Consiliului Europei care semnalează o legătură între premierul kosovar Hashim Thaci şi traficul de organe ar putea întârzia procesul de recunoaştere a independenţei Kosovo, a avertizat marţi un oficial de rang înalt de la Pristina, citat de AFP.
Raportul 'va produce efecte (negative) asupra recunoaşterii (independenţei), mai ales de către cele cinci state ale Uniunii Europene care nu au recunoscut până acum Kosovo', a declarat presei ministrul adjunct de externe, Vlora Citaku. Ea a precizat că numai opt ţări au recunoscut independenţa Kosovo în anul 2010.
Raportul Consiliului Europei, alcătuit de parlamentarul elveţian Dick Marty, ar putea întârzia şi candidatura Kosovo la această organizaţie, a mai apreciat Vlora Citaku.
Independenţa Kosovo de Serbia, declarată în februarie 2008, a fost recunoscută de 72 de ţări, printre care SUA şi 22 din 27 de state membre ale Uniunii Europene.
Senatorul Marty afirmă în raportul publicat la mijlocul lunii decembrie, imediat după alegerile legislative din Kosovo, că membri ai Armatei de eliberare din Kosovo /UCK/ au făcut trafic cu organele unor prizonieri sârbi la finele anilor '90. Potrivit lui Marty, traficul era controlat de o grupare de responsabili ai UCK denumită 'Grupul de la Drenica', condusă de actualul premier kosovar Hashim Thaci.
Acesta a calificat raportul drept 'scandalos', compus din 'elemente fabricate şi din minciuni'.
Aflat marţi într-o vizită la Pristina, vicepremierul albanez Ilir Meta a declarat că ţara sa a lansat 'o campanie internaţională' împotriva 'unui raport fără fundament şi lipsit de fapte'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Trafic de organe în Kosovo: Serbia vrea o anchetă internaţională mandatată de ONU New York /Naţiunile Unite/, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul sârb al afacerilor externe Vuk Jeremic a cerut miercuri în faţa Consiliului de Securitate al ONU crearea unei comisii de anchetă privind acuzaţiile de trafic de organe în care ar fi fost implicaţi înalţi responsabili din Kosovo.
Trafic de organe în Kosovo: Consiliul Europei, favorabil unei anchete independente Strasbourg, 25 ian /Agerpres/ - Elveţianul Dick Marty a acuzat marţi un grup apropiat de premierul kosovar Hashim Thaci de organizarea traficului de organe prelevate din cadavrele prizonierilor sârbi la sfârşitul anilor '90, într-un raport prezentat Consiliului Europei (CoE), relatează AFP.
Trafic de organe: Vor rămâne 'răni deschise' în Kosovo dacă nu aflăm adevărul (Thorbjorn Jagland) Acuzaţiile cu privire la traficul de organe din Kosovo sunt 'foarte serioase' şi 'nu pot rămâne fără răspuns', declară secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, într-un interviu apărut joi în cotidianul spaniol El Pais.
APCE a adoptat raportul Marty privind traficul de organe din Kosovo Strasbourg, 25 ian /Agerpres/ - Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei /APCE/ a adoptat, marţi, la Strasbourg, raportul elaborat de elveţianul Dick Marty referitor la traficul de organe din Kosovo în care ar fi fost implicat şi actualul premier kosovar, Hashim Thaci., transmite AFP.
APCE dezbate marţi raportul referitor la traficul de organe din Kosovo Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei /APCE/ dezbate marţi raportul elaborat de elveţianul Dick Marty referitor la traficul de organe din Kosovo în care ar fi fost implicat şi actualul premier kosovar, Hashim Thaci.
Trafic de organe: Patriarhul sârb critică 'tăcerea' comunităţii internaţionale Belgrad, 5 ian /Agerpres/ - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a criticat miercuri comunitatea internaţională pentru 'tăcerea sa complice' în cazul presupusului trafic de organe prelevate de la prizonieri sârbi în timpul şi după conflictul din 1998-1999 din Kosovo, informează AFP.