Cele mai citite
 


Savanţii au găsit răspuns la întrebarea de ce pruncii samurailor mureau din primele zile de viaţă
joi, 30 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă niponi au găsit în sfârşit răspuns la întrebarea de ce pruncii neînfricaţilor luptători samurai erau firavi şi plăpânzi la naştere şi, într-atât de bolnăvicioşi, încât abia dacă mai apucau a treia zi de viaţă, relatează miercuri Kyodo.
Potrivit savanţilor japonezi, de vină pentru moartea micuţilor erau mamele lor. Mai exact, cosmeticele toxice şi periculoase din acea vreme, cu un conţinut extrem de ridicat de plumb şi alte metale grele, ce erau utilizate de femeile din Ţara Soarelui Răsare din perioada respectivă.
Japonezele nu renunţau la machiaj nici în timpul sarcinii şi alăptării, astfel încât în organismul bebeluşilor se acumulau doze mari de plumb, ceea ce provoca stingerea lentă a micuţelor făpturi.
Analiza unor rămăşiţe pământeşti ale copiilor unor samurai celebri din Japonia a demonstrat un conţinut de plumb de o sută de ori mai mare decât doza care provoacă retard mental şi modificări la nivel fizic la copii de astăzi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Greutatea la naştere este şi ea un indice al sănătăţii din timpul vieţii De ce o persoană moare de tânără, iar alta trăieşte până la adânci bătrâneţi? Modul de viaţă şi factorii genetici joacă un rol esenţial, dar, susţine profesorul David Barker, un bun indice de apreciere a viitoarei sănătăţi este greutatea la naştere şi ce ne poate spune ea despre dezvoltarea intrauterină...
Femeile obeze dau naştere la copii mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic (studiu) Copiii ale căror mame sunt obeze ar fi mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic decât cei născuţi de femei care au o greutate normală, potrivit unui studiu efectuat recent în Belgia şi publicat luni în jurnalul ''BMC Medicine'', informează Live Science.
Cât de toxice sunt rujurile de buze? (studiu) O echipă de cercetători californieni a descoperit prezenţa unor metale grele toxice (aluminiu, mangan, crom) în 32 rujuri şi flacoane cu luciu de buze cumpărate din comerţ. Constatarea nu este nouă: în 2007, un studiu pusese în evidenţă prezenţa acestora în rujuri, relatează 7sur7.be.
Un bistriţean şi-a "donat" ziua de naştere pentru a ajuta copiii cu autism Un bistriţean care a sărbătorit recent împlinirea a 41 ani a decis să îşi "doneze" în acest an ziua de naştere şi i-a rugat pe toţi prietenii săi ca banii pe care ar fi urmat să îi cheltuie cumpărându-i un cadou să îi dea, în schimb, Asociaţiei Autism Europa din Bistriţa.
Silueta ideala dupa nastere, cu ajutorul lipoaspiratiei Aparitia unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente ce au loc in viata unei femei. Desi aduce cu sine o mare bucurie, sarcina afecteaza in mod vizibil corpul femeii. Cele mai evidente modificari ce au loc in timpul sarcinii sunt la nivelul abdomenului. Solutia care vine...