Cele mai citite
 


Buzău: Autospeciale de pompieri înzăpezite într-o localitate din Munţii Buzăului
joi, 30 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două autospeciale cu 10 tineri pompieri militari din cadrul ISU Buzău au fost înzăpezite timp de aproape zece ore după o intervenţie în satul Recea, comuna Bisoca, localitate amplasată în Munţii Buzăului.
Intervenţia propriu-zisă a durat circa două ore, pompierii reuşind să salveze o parte din bunurile unor localnici din satul Recea, a căror casă a luat foc din cauza jarului căzut la gura sobei, dar s-au blocat la drumul de întoarcere în apropiere de satul de reşedinţă, Bisoca.
'Aseară în jurul orei 19.00, două autospeciale din cadrul unităţii noastre au parcurs o distanţă de peste 55 de kilometri la o intervenţie de incendiu pe un drum acoperit cu polei, gheaţă şi zăpadă, locuinţa avea acoperişul prăbuşit şi ardeau şi anexele pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, iar cei doi proprietari erau intoxicaţi parţial cu monoxid de carbon', a declarat pentru AGERPRES lt.col. Dănuţ Nicolae, şeful ISU Buzău.
Potrivit sursei citate, întrucât ambulanţa de la Spitalul Vintilă-Vodă nu a putut ajunge în satul Recea, pompierii militari au acordat primul ajutor celor doi localnici şi au stins incendiul, dar la întoarcere cele două autospeciale s-au înzăpezit.
'În cursul nopţii, am solicitat sprijinul mai multor comunităţi locale, s-a primit un tractor de la primăria Săruleşti, dar acesta s-a dovedit ineficient, iar spre dimineaţă un taff cu troliu de la Ocolul sillvic Vintilă-Vodă a reuşit să tracteze cele două autospeciale şi să le scoată la drumul judeţean', a mai spus şeful ISU Buzău.
Cei 10 pompieri militari au ajuns la unitate miercuri dimineaţă în jurul orei 9.00, unde au fost primiţi cu aplauze şi cu câte un ceai cald.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - ISU Suceava Incendiu în localitatea Bărăşti
Comunicat de presă - IGSU Peste 135 de misiuni de intervenţie medicală şi de prim-ajutor s-au efectuat în ultimele 24 de ore cu sprijinul IGSU. În alte 160 de cazuri s-a intervenit pentru degajarea arborilor căzuţi în urma viscolului
IGSU: Peste 1.700 de pompieri cu 700 de utilaje au acţionat în ţară pe fondul vremii nefavorabile Peste 1.700 de pompieri cu 700 de utilaje şi mijloace tehnice au acţionat în ultimele ore pentru înlăturarea consecinţelor fenomenelor meteorologice periculoase, încă 3.200 de salvatori fiind pregătiţi să intervină în judeţele afectate de vremea rea, informează un comunicat al Inspectoratului General...
Mureş: Un mort şi doi intoxicaţi cu fum, într-un incendiu la Petelea Un bărbat de 50 de ani a fost găsit mort şi o femeie a fost descoperită în stare de inconştienţă în cămara unei locuinţe care a luat foc miercuri dimineaţa în comuna mureşeană Petelea.