Cele mai citite
 


Oamenii de ştiinţă critică leacurile 'băbeşti' ale celebrităţilor
joi, 30 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia de caritate Sense about Science a publicat un raport în care critică acele celebrităţi care promovează curele de slăbire prin leacuri băbeşti, informează cotidianul britanic The Telegraph.
Printre celebrităţile luate în derâdere s-au numărat Cheryl Cole, David Beckham, Olivia Newton-John, Robert de Niro şi Kate Middleton.
În raport au fost criticate cura de detoxifiere pe bază de sirop de arţar, lămâie şi piper a lui Naomi Campbell, considerată a fi 'un mit al marketingului', deşi fotomodelul i-a mărturisit de curând reginei talk-show-urilor diurne, Oprah Winfrey că 'este bine să-ţi mai cureţi trupul din când în când'.
Soluţia solistei formaţiei Girls Aloud, Sarah Harding, de a presăra cărbune pe cereale la micul dejun a fost de asemenea considerată 'lipsită de sens', cu toate că aceasta a susţinut că astfel 'sunt absorbite toate elementele dăunătoare, rele din corp'.
Nu a fost privit cu ochi buni nici 'regimul pe bază de grupe sanguine' preferat de Cheryl Cole şi Sir Cliff Richard, care sunt de părere că alimentele sunt asimilate în funcţie de grupele de sânge, şi, ca atare, fiecare persoană trebuie să adopte un regim alimetar care să i se potrivească. Însă Sian Porter, nutriţionist, a declarat pentru Sense about Science că grupele de sânge nu au nici un rol în procesul de digestie.
Nu în ultimul rând au fost criticaţi nenumăraţii susţinători ai Power Balance, o brăţară de silicon cu o hologramă încastrată, care chipurile ar putea să crească nivelul energetic al posesorului ei. Printre adepţii acestei brăţări s-au numărat David Beckham, Robert de Niro şi Kate Middleton.
Profesorul Grey Whyte a declarat că brăţara nu poate să aibă decât un efect placebo.
Lindsay Hogg, director adjunct al grupului care intenţionează să corecteze aceste erori ştiinţifice a spus: 'Am vrea să vedem mai multe celebrităţi verificând adevărurile ştiinţifice înainte să deschidă gura şi să creeze o adevărată epidemie de greşeli'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În ce mod acţionează placebo? Medicii din SUA prescriu ca practică de rutină înlocuitori de medicamente, susţine un studiu, ceea ce este surprinzător, având în vedere că pseudo-tabletele nu sunt atât de populare în cercurile de specialitate pe cât par de eficiente în practica medicală, scrie HVG Online din Ungaria. (sursa: AgerPres...
Regimul cu cafea pentru slăbire şi îmbunătăţirea performanţelor are tot mai mult succes în Statele Unite Cafeaua poate ajuta la pierderea în greutate şi la îmbunătăţirea performanţelor intelectuale - este argumentul unui nou regim foarte în vogă în Statele Unite, deşi medicii îl privesc cu scepticism, relatează luni AFP.
Dr. Corina Zugravu: Micul dejun trebuie să reprezinte 20-25% din necesarul zilnic de calorii Trei din zece români (majoritatea bărbaţi) preferă un mic dejun consistent cu produse din carne, ouă şi brânză, şase din zece români (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai uşor şi variat incluzând lapte, iaurt şi cereale, sandwichuri, ouă sau brânză, relevă un studiu Omnibus efectuat în România în...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Gulia Gulia, una dintre legumele vitalizante ale primăverii, pe lângă proprietăţile alimentare, prezintă şi numeroase calităţi terapeutice.
Regimurile de slăbire sunt incriminate într-un raport realizat de specialişti francezi Regimurile alimentare sunt serios incriminate de o echipă de medici, într-un raport publicat joi şi citat de cotidianul Le Parisien.
Dr. Horatiu Albu: „Singurul mod dovedit stiintific pentru slabire si controlul greutatii este de a creste gradul de sanatate” In Romania, obezitatea afecteaza peste 20% dintre romanii cu varsta peste 18 ani, conform ultimului studiu realizat de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii. Ce se petrece la nivel de celula atunci cand ne ingrasam? Raspunsul il ofera Medicina Ortomoleculara prin Dr. Horatiu Albu, presedintele...