Cele mai citite
 


Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe continuă seria disponibilizărilor până în luna aprilie
joi, 30 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Disponibilizările de personal vor continua la Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila până în luna aprilie a anului viitor, în medie cu câte 28 de angajaţi pe lună, după cum a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul instituţiei, Rodica Sin.
'Comisia paritară a stabilit un număr de 1.486 de persoane. Urmează o serie de disponibilizări, de concedieri individuale. La ora actuală, comisia paritară analizează trecerea de pe posturi de infirmiere pe posturi de îngrijitoare', a declarat Rodica Sin.

Primii vizaţi de noua serie de concedieri vor fi angajaţii TESA, unde normativul impus de Ministerul Sănătăţii prevede un număr de 53 de salariaţi cu tot cu personal administrativ, faţă de 128 de salariaţi din această categorie, câţi erau în noiembrie în unitatea spitalicească din Brăila.

În luna noiembrie, 28 dintre aceştia au devenit şomeri, iar noul val va duce la concedierea a încă 28 de angajaţi, după care vor urma 28 de infirmiere, dacă acestea nu vor accepta posturile de îngrijitoare, unde spitalul are un deficit.

'La poziţia infirmiere avem un excedent, iar la îngrijitoare un deficit. Singurul lucru pe care îl poate oferi instituţia este această trecere de pe postul de infirmieră pe poziţia de îngrijitoare. Avem deja 50-60 de infirmiere care au acceptat să treacă pe posturi de îngrijitoare', a explicat Rodica Sin.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila a precizat că, în ultimele trei luni, de la numirea sa în funcţie, fondul de salarii al instituţiei a scăzut cu 600.000 de lei, cheltuielile de salarii fiind de 4,4 milioane de lei, faţă de 4,9 milioane de lei, ceea ce face posibilă desfăşurarea actului medical.

Managerul a explicat că disponibilizările vor fi făcute după sărbători, în funcţie de numărul persoanelor care se vor pensiona pentru limită de vârstă sau anticipat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Spitalul Judeţean disponibilizează câte 28 de angajaţi pe lună Brăila, 8 feb /Agerpres/ - Disponibilizările de personal continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila până în luna aprilie, cu o medie de concedieri de 28 de angajaţi pe lună, după cum a declarat pentru AGERPRES directorul instituţiei, Rodica Sin.
Brăila: Bătaie între mai mulţi tineri pe rampa de acces a Unităţii de Primiri Urgenţe Mai mulţi tineri s-au luat la bătaie pe rampa de acces a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila, îngreunând pentru câteva zeci de minute activitatea cadrelor medicale, pentru aplanarea conflictului fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.
Brăila: Angiograf biplan la Spitalul Judeţean de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea de anul viitor un angiograf biplan, necesar în procedurile de terapie endovasculară, unul dintre cele mai performante echipamente medicale din Europa şi o noutate pentru România, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe va fi dotat cu un accelerator liniar de particule pentru radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat, anul viitor, cu un accelerator liniar de particule, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, care ar rezolva problema radioterapiei, a afirmat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Brăila: Comasarea spitalelor ar putea duce la pierderi de 7 milioane de euro din finanţări europene Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe din Brăila ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice a celor două instituţii, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin...