Cele mai citite
 


Alianţa Pentru Sănătate din România va sesiza Parlamentul European
joi, 30 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Director al Alianţei Pentru Sănătate din România va sesiza, la începutul lunii ianuarie, Parlamentul European prin Comisia de Sănătate privind încălcarea drepturilor românilor la îngrijire medicală decentă se arată într-un comunicat de presă al alianţei remis miercuri AGERPRES.
'Legea bugetului pe 2011, aşa cum a fost adoptată de Parlamentul României (3% din PIB), continuă grava subfinanţare a sistemului de sănătate generând atât pe termen scurt cât şi pe termen mediu şi lung efecte dezastruoase în planul sănătăţii populaţiei şi a speranţei de viaţă', argumentează APSR.

Potrivit APSR, neglijenţa, nepăsarea, indiferenţa şi interesele de grup ale reprezentanţilor statului român duc la discriminare şi la exterminarea unor categorii importante ale populaţiei cărora le este astfel restricţionat dreptul la ocrotirea sănătăţii şi igienei.

'Reamintim clasei politice că, prin procedura de aderare la UE, România şi-a asumat aducerea la standardele europene a sistemului public de sănătate. De asemenea, în anii trecuţi subfinanţarea a generat grave disfuncţionalităţi ale sistemului de sănătate cu limitarea accesului pacienţilor la produsele şi serviciile de sănătate, iar studiile efectuate până în prezent relevă continua degradare a sistemului şi a stării de sănătate a populaţiei' se arată în comunicat.

Reprezentanţii APSR subliniază că proiectarea şi adoptarea acestui buget au fost făcute fără temeiul unei analize corespunzătoare asupra nevoilor şi stării de sănătate a populaţiei, fără o evaluare a consecinţelor în planul infrastructurii sistemului de sănătate din România şi fără o evaluare reală a nevoilor minime de finanţare, ţinând cont de obligaţiile constituţionale ale statului român.

'La ora actuală, tot mai mulţi pacienţi sunt nevoiţi să îşi cumpere materialele sanitare şi medicamentele necesare atunci când ajung în spitalele publice, nu pot beneficia de medicamente compensate şi investigaţii medicale paraclinice (analize de laborator, investigaţii imagistice etc) deşi îşi plătesc asigurarea şi ar trebui să aibă acces la toate aceste produse şi servicii de sănătate.

Pe termen lung toate acestea vor duce la deprecierea stării de sănătate a populaţiei, la agravarea afecţiunilor existente, la creşterea numărului de cazuri de 'boli ale sărăciei' ceea ce înseamnă? reducerea speranţei de viaţă a românilor, precum şi la majorarea costurilor sociale. 'Cel mai grav este faptul că vor fi pierdute prematur vieţi omeneşti', susţin reprezentanţii APSR.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
APSR: Sănătatea românilor pierde în faţa intereselor de grup Consiliul Director al Alianţei Pentru Sănătate din România (APSR) va sesiza, la începutul lunii ianuarie, Parlamentul European prin Comisia de Sănătate privind încălcarea drepturilor românilor la îngrijire medicală decentă, aşa cum prevede Constituţia României, în condiţiile alocării a numai 3% la sută...
În România ar trebui alocate mai multe fonduri pentru sănătate, susţin specialiştii în domeniu Prezentarea industriei de generice din România şi a problemelor cu care aceasta se confruntă, dar şi comparaţia cu alte state europene în acest domeniu au reprezentat obiectivele vizitei la Asociaţia Europeană a Medicamentelor Generice, a declarat, pentru AGERPRES, Alina Culcea, director adjunct Actavis...
Centru de investigaţii medicale, inaugurat la Bacău Centrul de Investigaţii Medicale (CIM) Bacău, investiţie în valoare de 1 milion de euro, a fost inaugurat, sâmbătă, în prezenţa autorităţilor locale şi mai multor invitaţi din lumea medicală românească, CIM fiind sucursală a Centrului Medical Unirea din Bucureşti.
Alexandru Rafila: MS şi-a propus să actualizeze lista de medicamente compensate Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii conf. dr. Alexandru Rafila i-a asigurat pe reprezentanţii industriei farmaceutice cu prilejul Forumului Industriei Farmaceutic de faptul că Ministerul Sănătăţii este deschis dialogului şi va da dovadă de flexibilitate în ceea ce priveşte taxa de clawback.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
APMGR reclamă accesul inechitabil al pacienţilor la servicii de sănătate şi terapie generică Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a decis să continue seria demersurilor de sprijinire a creşterii accesului la terapie şi a finanţării sustenabile a sistemului de sănătate românesc, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.