Cele mai citite
 


CE solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Comisia Europeană solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România pentru urgentarea acţiunilor comunitare de găsire a unui vaccin împotriva virusului A/ H1N1, a informat, marţi, biroul de presă al MS, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, comisarul european pentru sănătate, Androulla Vassiliou, i-a solicitat, printr-o scrisoare, ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, susţinere din partea României pentru agenda Comisiei de obţinere a unui vaccin împotriva noii gripe.

Comisarul european subliniază în mesajul adresat ministrului Bazac necesitatea reluării discuţiilor pe marginea vaccinului pentru virusul A/ H1N1 în următoarea reuniune a Consiliului European a miniştrilor Sănătăţii, care va avea loc pe 9 iunie, la Luxemburg.

CE doreşte urgentarea realizării unei coordonări la nivel comunitar pentru managementul procurării şi strategia distribuţiei unui vaccin în caz de pandemie în Europa şi solicită în acest sens sprijinul miniştrilor Sănătăţii din toate ţările membre UE.

Comunicatul de presă precizează că ministrul Sănătăţii îşi manifestă deschiderea de a colabora politic şi ştiinţific cu Comisia Europeană şi cu statele membre pentru a găsi soluţii de restrângere a răspândirii virusului pe continent.

De asemenea, MS poate furniza, prin Institutul Cantacuzino, Institutul Matei Balş şi Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă, date epidemiologice şi medicale culese până în acest moment cu privire la forma virusului înregistrat în România, precum şi la manifestarea clinică a acestuia la pacienţii infectaţi din ţara noastră.

"România are capacitatea, prin Institutul Naţional Cantacuzino, să producă şi să înfioleze un vaccin împotriva noului virus, în cazul în care tulpina izolată îi va fi furnizată. De asemenea, Institutul Naţional Cantacuzino are capacitatea de a diagnostica şi confirma infecţia cu noul virus gripal prin metode de microbiologie moleculară", se arată în comunicatul de presă.

Institutul este acreditat pentru a confirma virusul gripal atât la nivel naţional, cât şi regional, pentru 9 ţări din Europa (Albania, Moldova, Croaţia, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Macedonia, Serbia, Bulgaria). AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
România este pregătită pentru o eventuală pandemie de gripă Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a precizat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în România nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu noul virus gripal şi nu există nicio suspiciune până în acest moment.
Încă două cazuri de infectare cu noul virus gripal Bucureşti, 04 iun /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino a anunţat, în cursul dimineţii de luni, Ministerul Sănătăţii că a confirmat, prin teste de laborator, încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Managementul cazurilor gripei cu noua tulpină de virus A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră caz suspect de gripă o persoană care întruneşte criteriile clinice şi epidemiologice (caz ”în curs de investigare” conform definiţiei de caz UE).
Pacienţii infectaţi cu virusul gripal A/H1N1 înregistrează o evoluţie favorabilă Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", infectaţi cu virusul gripal A/H1N1, înregistrează o evoluţie favorabilă, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.