Cele mai citite
 


Doi medici români din Franţa au organizat o expoziţie despre România
joi, 30 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O expoziţie despre folclorul românesc a fost inaugurată la primăria din localitatea franceză Ereac (Bretania). Organizatorii sunt Nicole Drobecq şi Nicole Lemoine, alături de Camelia şi Teodor Ioniţă, doi medici români care s-au stabilit în Franţa în urmă cu un an, scrie site-ul ouest-france.fr. La vernisaj au fost prezenţi şi cei doi băieţi ai lor, Edgar şi Ernest.
Vizitatorii sunt întâmpinaţi la intrare de urarea 'Bine aţi venit' în limba română. Ei vin să descopere o parte din cultura română prin intermediul unor panouri şi obiecte tradiţionale: icoane ortodoxe, cărţi, îmbrăcăminte, folclor, reţete de bucătărie, hărţi, alături de o primire foarte călduroasă asigurată de familia Ioniţă şi alte două românce care s-au stabilit în localităţi apropiate de Ereac.

Publicul, venit în număr mare la expoziţie, a pus multe întrebări românilor, care au vorbit cu mare plăcere despre România şi tradiţiile ei. Familia Ioniţă a interpretat chiar şi câteva colinde de Crăciun. Nimeni n-a plecat înainte să treacă pe la bufet, unde au fost foarte apreciate cozonacul şi ţuica.

Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii februarie, încheie site-ul ouest.france.fr.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Prima expoziţie din România cu fotografii din timpul operaţiilor estetice "Gentle Violence - Faces of Change" este prima expoziţie din România cu fotografii din timpul operaţiilor estetice. Acestea pot fi văzute de vineri până pe 9 octombrie, la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
Primele fotografii medicale din România, într-o expoziţie la NAG 2016 O serie de imagini de la prima auto-operaţie de hernie din lume (chirurg dr. Alexandru Tzaicu), precum şi fotografii medicale vechi (1890 - 1910) realizate de Nestor Heck, "fotograful lui Mihai Eminescu", vor putea fi văzute în premieră în cadrul unei expoziţii la Haart Studio.
Expoziţie foto inedită organizată de Alianţa Pacienţilor Cronici din România Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) lansează o expoziţie inedită, cu fotografii ale bolnavilor aflaţi în prezent în spital şi care suferă de boli cronice precum talasemie, boală renală cronică, anemie falciformă, leucemie, ciroză hepatică, lupus.
INTERVIU CU GUST Mircea Groza: Recomand să ne întoarcem la mâncarea bunicilor Cel mai cunoscut specialist în gastronomie din Sălaj, maestrul bucătar Mircea Groza, îşi propune să străbată la pas toate localităţile judeţului pentru a strânge reţete inedite ale unor mâncăruri tradiţionale preparate de gospodinele din mediul rural, pe care să le valorifice mai apoi într-o carte de...
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date: