Cele mai citite
 


Gravidele spaniole vor să nască înainte de Anul Nou ca să încaseze 2.500 de euro; medicii le refuză
vineri, 31 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spanioloaice însărcinate se înghesuie să nască înainte ca guvernul să elimine de la 1 ianuarie 2011 aşa-numitul 'cheque bebe', însă medicii le refuză şi le trimit acasă, scrie miercuri cotidianul britanic The Guardian.
'Cheque bebe' este un ajutor în valoare de 2.500 de euro, acordat de către statul spaniol de la 1 iulie 2007 femeilor care au născut sau au adoptat un copil şi al cărui scop iniţial era încurajarea natalităţii.
Medicii spanoli vorbesc despre o creştere semnificativă a numărului de internări înainte de Anul Nou. 'Ceea ce am remarcat în sectorul public este că femei care urmează să nască chiar pe 1 ianuarie vin şi spun că au remarcat că sângerează sau că li s-a rupt apa. Nu îndrăznesc s-o spună pe faţă, dar ştim că încearcă să ne convingă să le ajutăm să nască mai devreme. Le examinăm şi apoi le trimitem acasă', a declarat o moaşă de la un spital din Sevilla pentru cotidianul spaniol El Pais.
David Marchante, directorul clinicii Bel?n din Madrid, unde se înregistrează anual 3.000 de naşteri, spune că a remarcat un fenomen similar. 'Multe dintre femeile care veneau la noi la consult spuneau ceva de genul 'Doamne, sper să nasc...' dar nu îndrăzneau să spună mai mult de atât', declară Marchante. Marchante a declarat că un lucru similar se întâmplă şi în cazul operaţiilor de cezariană, viitoarele mame solicitând să fie programate pentru a naşte înainte de sfârşitul anului. 'Dacă nu există restricţii de ordin medical, putem face acest lucru', spune el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
Materintatea ''Regina Maria'' marchează doi ani de activitate Maternitatea 'Regina Maria', primul spital privat din România dedicat în exclusivitate femeilor şi singurul din Bucureşti unde viitoarele mame pot naşte în apă, sărbătoreşte 2 ani de activitate, informează un comunicat al unităţii medicale transmis AGERPRES.
20 de ani de la naşterea primului copil din România rezultat prin fertilizare "in vitro" La 6 februarie 1996, la Timişoara s-a născut, prin operaţie cezariană, primul copil din România rezultat prin procedeul fertilizării "in vitro". La 20 mai 1995, a fost inaugurat oficial Centrul de Fertilizare in Vitro din Timişoara, primul din România, realizat de Crucea Roşie Rhein Neckard Heidelberg...
Spania: O femeie de 62 de ani a născut o fetiţă sănătoasă O femeie în vârstă de 62 de ani din Spania a născut o fetiţă sănătoasă, al treilea său copil, şi a părăsit marţi unitatea medicală, relatează media locală citată de agenţia DPA.
Neamţ: DSP a finalizat ancheta în cazul bebeluşului decedat în secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean Cauza decesului în cazul nou-născutului prematur geamăn născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este hemoragia cerebrală, în contextul bolii hemoragice, a concluzionat ancheta Direcţiei de Sănătate Publică, pe baza raportului necropsiei.
Copiii care s-au născut din mame nevăzătoare excelează în testele vizuale Copiii care s-au născut din mame nevăzătoare dispun de o atenţie vizuală şi de o memorie vizuală mai bune decât copiii cu părinţi fără probleme de vedere, conform unui nou studiu publicat în ultimul număr al revistei Proceedings of the Royal Society B, informează LiveScience.com.