Cele mai citite
 


Starea generalului Jaruzelski, aflat în spital, se ameliorează /medici/
vineri, 31 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea de sănătate a fostului dictator comunist polonez Wojciech Jaruzelski /87 de ani/, internat în spital de sâmbăta trecută din cauza unei pneumonii şi a unei insuficienţe cardiace, s-a ameliorat, au afirmat joi medicii săi, citaţi de AFP.
''Generalul Wojciech Jaruzelski a fost internat pe 25 decembrie cu simptomele unei pneumonii şi ale unei insuficienţe cardiace'', a declarat Tadeusz Zechowicz, medicul-şef de la spitalul din Olsztyn, în nord-estul Poloniei.
Medicul a explicat că, în cazul lui Jaruzelski, a fost aplicat ''un tratament tipic în cazuri similare şi starea de sănătate a pacientului s-a ameliorat de la o zi la alta''. ''Când starea lui de sănătate va fi bună şi stabilă, bolnavul va putea să se întoarcă acasă, unde îşi va continua tratamentul'', a declarat medicul într-o conferinţă de presă transmisă de canalul privat de televiziune TVN24, precizând că ''perioada de convalescenţă după o pneumonie gravă este de două-trei săptămâni''.
Wojciech Jaruzelski s-a aflat la putere între 1981 şi 1989. El a reprimat în 1981 mişcarea Solidaritatea, condusă de Lech Walesa, devenită în 1980 primul sindicat independent din blocul comunist.
Fost şef al statului şi al partidului comunist polonez, Jaruzelski a fost oficial acuzat în aprilie 2007 de ''crimă comunistă'' pentru c-a impus în ţara sa legea marţială pe 13 decembrie 1981. El este pasibil teoretic de 10 ani de închisoare.
Generalul Jaruzelski a facilitat însă tranziţia democratică în Polonia acceptând în 1989 să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă întruchipată de Solidaritatea. S-a retras din viaţa publică la sfârşitul lui 1990.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Starea de sănătate a lui Hillary Clinton, temă a campaniei electorale pentru Casa Albă Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, care va împlini în curând 69 de ani, se află sub presiune luni pentru a oferi explicaţii în legătură cu starea sa de sănătate şi cu incidentul de duminică ce a determinat echipa sa să dezvăluie că ea suferă de pneumonie, după două zile în care informaţia...
Pneumonia la copii Pneumonia este un termen general care se refera la o infectie a plaminilor, putind fi cauzata de o varietate de microorganisme, inclusiv virusi, bacterii si paraziti .
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Conferinţă de presă la Innsbruck privind starea de sănătate a lui Şerban Huidu O conferinţă de presă privind starea de sănătate a realizatorului tv Şerban Huidu va fi susţinută, joi, la orele locale 14:00 (15:00 ora României), la Centrul Medical Anichstrasse din Innsbruck, de către cadrele medicale care îl au pe acesta sub observaţie, informează Ambasada României la Viena.
Polonia: Generalul Jaruzelski a fost externat din spital Fostul dictator comunist polonez Wojciech Jaruzelski a fost externat joi din spitalul unde fusese internat sâmbăta trecută din cauza unei pneumonii şi a unei insuficienţe cardiace, a anunţat agenţia poloneză PAP, preluată de AFP.
Bistriţa-Năsăud: Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, de la începutul anului, după ce au fost diagnosticate cu pneumonie Cinci bistriţeni au murit, de la începutul acestui an, după ce au fost diagnosticaţi cu pneumonie, toţi fiind adulţi, dar suferind şi de alte boli cronice, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.