Cele mai citite
 


Starea copilului operat la ochi este bună
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Copilul de doi ani care suferă de cancer intraocular cu afectare intracraniană a fost operat, marţi, la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice, iar starea post-operatorie a acestuia este bună, a declarat prof. dr. Monica Pop, managerul spitalului.

Copilul a fost îngrijit la Institutul de Oncologie "Al. Trestioreanu'', primele şedinţe de chimioterapie le-a făcut la Oradea.

"Am făcut această operaţie pentru a-i salva viaţa. Şansele sunt mici, dar trebuia să încercăm să-i salvăm viaţa'', a declarat prof. dr. Monica Pop".

Referindu-se la această boală, dr. Monica Pop a subliniat că este o afecţiune foarte gravă, care apare după vârsta de 5 ani, dar şi la sugari, determinată de unele mutaţii genetice. Există pericolul să apară şi la alţi descendenţi, dacă este la un singur ochi - în proporţie de 25%, iar dacă este la ambii ochi, riscul de apariţie este de 50%.

Specialistul a explicat că este destul de greu de diagnosticat, fiind foarte ascunsă, de aceea orice tulburare oculară trebuie examinată de oftalmolog. Prof. dr. Monica Pop a menţionat că astfel de cazuri sunt destul de frecvente, mai ales la un ochi.

Mama băieţelului a crescut la Casa Copilului, este diagnosticată cu retard mintal şi mai are încă doi copii. Mama socială a copilului a spus că până la un an, acesta a văzut. Micuţul a fost abandonat de mama sa în maternitate, a fost înfiat de o familie, care după ce a văzut că este bolnav l-a abandonat şi a ajuns la Casa ''Speranţa''.

Prof. dr. Monica Dragomir, şefa Secţiei de oncopediatrie de la Institutul de Oncologie a declarat pentru AGERPRES că, din păcate, boala este foarte avansată, fiind afectat şi o parte din nervul optic din interiorul creierului, iar şansele copilului sunt de 25%. În continuare, micuţul va urma un tratament de chimio şi radioterapie.

Prof. dr. Dragomir a spus că fără operaţie, copilul nu ar mai fi avut nicio şansă. Ea a adăugat că în general, cancerul la copii reprezintă 2% din toate cazurile de cancer, iar retinoblastomul reprezintă 3% dintre acestea.

Aceasta a subliniat că a avut mai multe cazuri de cancer la copii, dar la un singur ochi, adăugând că în faze incipiente procentul de vindecare este de 95-98%, dacă nu este invadat nervul optic.

La Institutul Oncologic ''Alexandru Trestioreanu'', în cei 20 de ani de activitate, au fost 120-150 de cazuri cu această afecţiune. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul de Oncologie din Cluj oferă tratamente de calitate şi în condiţii de criză Institutul de Oncologie "Prof. dr. Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca face performanţă şi în condiţii de criză, având peste 13.000 de internări anul trecut şi 8.177 de intervenţii chirurgicale, în condiţiile în care are cel mai mic buget pe pacient din ţară pe domeniul oncologic.
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Dr. Monica Dragomir (IOB): Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii pe an se înregistrează în România Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii se înregistrează anual în România, în prezent aproape 5.000 de pacienţi cu vârste mici având această boală în evoluţie sau remisiune, a declarat vineri într-o conferinţă şeful secţiei de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic Bucureşti, dr. Monica...
Descoperirea unor mutaţii genetice care cresc riscul de cancer la sân Cercetătorii britanici au descoperit noi mutaţii genetice care cresc cu 35% riscul de cancer la sân în cazul femeilor nepurtătoare de variaţii ale genelor BRCA1/2, deja cunoscute pentru creşterea acestui risc, potrivit datelor publicate joi în New England Journal of Medicine, anunţă AFP.
Depistarea timpurie a cancerului la copii şi tineri, în atenţia specialiştilor Cancerul la copii este mai rar întâlnit, dar cu toate acestea este a doua cauză a mortalităţii infantile, depăşită doar de accidente, a evidenţiat marţi, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Monica Dragomir, şeful Secţiei de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic Bucureşti.
Cancerul trebuie diagnosticat din timp Centrul OncoFort din Romania ofera 3 servicii de baza pacientilor cu afectiuni oncologice: consult de specialitate international, chimioterapie si radioterapie. Incepand cu luna august 2010 primele 2 servicii sunt disponibile pacientilor din intreaga tara. Din aceasta toamna, specialistii din Romania...