Cele mai citite
 


(Corespondenţă) O clinică milaneză îi premiază cu 3.000 de euro pe infirmierii cu mâinile curate
vineri, 31 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Asistenţii medicali de la spitalul Mangiagalli, secţia de nou-născuţi prematuri din Milano, pot adăuga anual la salariu până la 3.000 de euro dacă se spală bine pe mâini.
Proiectul 'Mani pulite'/'Mâini curate'/, demarat în 2009 de către conducerea spitalului, a dat primele rezultate. Infecţiile la bebeluşii prematuri au fost reduse cu peste 30% în urma stimulării cadrelor medicale să îşi spele mâinile corespunzător înainte de a intra în secţie, informează un comunicat al spitalului.
Pentru proiectul 'Mani pulite' au fost alocaţi 200.000 de euro. Banii au fost folosiţi pentru premierea cadrelor medicale care au efectuat corect spălarea pe mâini înainte de a intra în contact cu copiii născuţi prematur. Dezinfectarea mâinilor i-a salvat pe mulţi micuţi de infecţii şi i-a mulţumit pe cei 70 de angajaţi. Aceştia au acceptat să fie înregistraţi cu camere de luat vederi instalate la intrarea în secţie. Tot la intrare au fost prevăzute şi chiuvete cu jeturi de apă care durează un minut, timpul necesar pentru o spălare corespunzătoare.
Pentru cei care nu ştiu să efectueze o dezinfectare a mâinilor, conducerea spitalului a instalat şi ecrane deasupra chiuvetelor pe care rulează înregistrări video cu paşii care trebuie făcuţi. O spălare corectă se face pe ambele laturi ale palmei şi între degete. Procedura se repetă şi la cealaltă mână.
Proiectul de la spitalul Mangiagalli a fost iniţiat de medicul primar Fabio Mosca care a explicat că 'secţiile de terapie intensivă pentru nou-născuţi prematuri sunt cele mai expuse infecţiilor pentru că micuţii pacienţi nu au sistemul imunitar bine dezvoltat'.
Spălarea mâinilor este o problemă serioasă remarcată şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ care, în 2007, a demarat campania de sensibilizare 'Clean care is safer care' /'Îngrijirile curate sunt îngrijiri mai sigure'/. Ministerul Sănătăţii italian a publicat un studiu prin care a demonstrat că spălarea corespunzătoare a mâinilor efectuată de către cadrele medicale poate evita 200.000 de infecţii pe an. În ultimii trei ani, ministerul a susţinut 175 de proiecte ale spitalelor care au aderat la campania OMS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infecţiile contractate în spitale afectează anual peste 6 milioane de pacienţi în Europa şi SUA (OMS) Infecţiile contractate în spitale afectează, anual, 4,5 milioane de pacienţi în Europa şi 1,7 milioane în SUA, a comunicat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce a anunţat că a fost desemnat un reprezentant special pentru securitatea pacienţilor, transmite EFE.
Echipament de screening auditiv pentru nou-născuţi donat Spitalului Marie Curie Secţia de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Marie Curie beneficiază, de acum, de un echipament de screening auditiv pentru nou-născuţi, aparat medical performant, unic în Europa de Est.
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
Vaslui: Pacienţi infectaţi cu bacteria Klebsiella la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad Mai multe cazuri de infecţii cu bacteria Klebsiella multirezistentă au fost raportate în ultimele săptămâni la nivelul Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad. O parte dintre bolnavi ajung în Secţia de Terapie Intensivă având deja bacteria bacteria respectivă, însă este luată în calcul şi varianta...
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...