Cele mai citite
 


Medicamentele îşi menţin preţurile din aprilie
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii (MS) a câştigat în instanţă acţiunea privind suspendarea efectelor Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 75/2009 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul al preţurilor la medicamentele de uz uman, acţiune promovată de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), informează Biroul de Presă al MS.

La sfârşitul lunii martie, ARPIM a cerut instanţei suspendarea Ordinului ministrului în urma căruia preţul medicamentelor s-a ieftinit, invocând mai multe motive de nelegalitate.

Curtea de Apel a decis, săptămâna trecută, că acţiunea ARPIM este nefondată. Prin urmare, Ordinul ministrului Sănătăţii rămâne în vigoare, iar medicamentele îşi păstrează preţurile stabilite prin acesta.

Începând din 1 aprilie 2009, a intrat în vigoare Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 75/2009 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul al preţurilor la medicamentele de uz uman.

În urma acestei prevederi legislative, preţul medicamentelor a scăzut în farmacii, în medie cu 10%. La produsele româneşti a fost înregistrată o creştere, în medie, cu un leu/produs, fapt care nu generează un impact semnificativ asupra bugetului pacienţilor, relevă sursa citată. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preţul medicamentelor ar putea creşte Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Cristian Irimia a declarat, joi, că noul Ordin al MS privind modul de calcul al preţurilor la medicamente este în dezbatere, iar deocamdată medicamentele nu se vor scumpi.
ARPIM: Noua metodologie de stabilire a preţurilor medicamentelor pune în pericol pacienţii Noua metodologie de calcul al preţurilor la medicamente este incorectă şi pune în pericol pacienţii şi întreaga piaţa farmaceutică, susţin reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Preţul medicamentelor ar putea creşte de la 1 aprilie Preţul medicamentelor ar putea creşte de la 1 aprilie cu cel mult 6,25 %, a declarat consilierul pentru probleme farmaceutice al ministrului Sănătăţii, Emese Sipos.
ARPIM: Preţul real al medicamentelor este practic cu 29% sub cel afişat în catalogul naţional Reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) au precizat marţi că respectă întru totul legislaţia în vigoare şi a atras atenţia că preţul real al medicamentelor este "practic cu 29%" sub cel afişat în catalogul naţional al preţurilor, rata de schimb folosită...
Ţucmeanu (MS): Probabil, după Paşte va scădea preţul medicamentelor compensate Preţul medicamentelor decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar putea scădea după Paşte, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu.
ARPIM: Metodologia de calcul al taxei clawback şi al preţurilor la medicamente, un progres al legislaţiei din domeniul farmaceutic Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de medicamente (ARPIM) şi-a arătat vineri îngrijorarea faţă de retragerea din dezbaterea publică a două proiecte de acte normative care vizau modificarea taxei clawback şi a metodologiei de calcul al preţului la medicamente, documente pe care le consideră...