Cele mai citite
 


Italia: Asistente medicale mai bine plătite dacă se spală conştiincios pe mâini
vineri, 31 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O clinică din Milano acordă un bonus de 3 000 euro pe an asistentelor medicale care se spală bine pe mâini, iniţiativă care a permis reducerea cu 30% într-un an a infecţiilor nozocomiale în unitatea medicală unde sunt îngrijiţi copii născuţi prematur, informează AFP.
Este prevăzută o sumă anuală de 200 000 euro pentru asistentele şi asistenţii medicali, în număr de 70, ai clinicii Mangiagalli dacă respectă strict regulile de igienă. Fiecărei persoane i-ar reveni 3 000 euro.

Ei sunt filmaţi când se spală pe mâini pentru a verifica dacă o fac corect şi destul, iar prezenţa bacteriilor de pe mâini este controlată de câte ori intră în contact cu un nou-născut.

'Terapiile neonatale intensive reprezintă unul din sectoarele cu cele mai multe riscuri de infecţii, dat fiind tipul de pacienţi: copii prematuri sau care suferă de boli grave şi, prin urmare, cu grad de imunitate scăzut', a declarat în Corriere della Sera un profesor de la clinica de neonatologie care se află la originea acestei operaţiuni de 'mâini curate'. Clinica a anunţat că, datorită acestei iniţiative, numărul de infecţii a scăzut cu 30% în ansamblu, într-un an, şi cu 20% în cazul celor mai fragili copii, care cântăresc mai puţin de 1,5 kg.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: Numărul de doctori şi de asistente în scădere rapidă Procentul de medici, asistente medicale, medici stomatologi, tehnicieni dentari, laboranţi şi farmacişti din Israel, în raport cu populaţia totală, a continuat să scadă anul trecut, potrivit unui raport emis de către Ministerul israelian al Sănătăţii şi preluat de către cotidianul Jerusalem Post în ediţia...
Timiş: Cel mai tânăr pacient operat în Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean a avut 4 ani Cel mai tânăr pacient care a fost operat în Clinica de Chirurgie Vasculară (CCV) a Spitalului Judeţean Timişoara a avut patru ani, iar cel mai vârstnic 97 de ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Mihai Ionac, şeful Clinicii.
(Corespondenţă) O clinică milaneză îi premiază cu 3.000 de euro pe infirmierii cu mâinile curate Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Asistenţii medicali de la spitalul Mangiagalli, secţia de nou-născuţi prematuri din Milano, pot adăuga anual la salariu până la 3.000 de euro dacă se spală bine pe mâini.
Peste 400 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul 'Marie Curie' Peste 400 de copii cu malformaţie cardiacă au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul "Marie Curie", de medici italieni şi români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, acordul dintre cele două părţi fiind prelungit pentru încă trei ani.
Italia: Situaţie ''dezastruoasă'' a imigranţilor care muncesc în agricultură (ONG) Situaţia imigranţilor, în principal africani, care lucrează în agricultură în sudul Italiei, este ''dezastruoasă'', în pofida promisiunilor guvernului de a face ordine în sectorul agricol, a afirmat joi organizaţia neguvernamentală Medici pentru drepturile omului (Medu), care le acordă îngrijiri la faţa...
Medicii români şi italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice Ministrul sănătăţii, Raed Arafat şi prof. dr. Alessandro Frigiola, I.R.C.C.S. Policlinico San Donato, Italia, director Cardiac Surgery Department, au semnat joi un protocol de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.