Cele mai citite
 


Aproape 140 de cazuri de holeră în Republica Dominicană, însă niciun deces
duminică, 2 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de bolnavi de holeră a ajuns la 139 în Republica Dominicană, însă niciun deces nu a fost înregistrat în această ţară vecină cu Haiti, unde maladia foarte contagioasă a făcut peste 3.300 de morţi, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii de la Santo Domingo, citat de France Presse.
'Din cele 139 de persoane afectate în Republica Dominicană de când boala a fost depistată aici în ultimul trimestru, doar şase persane au fost supuse unui tratament medical', se precizează într-un buletin al Ministerului Sănătăţii.

'Vom da o lecţie întregii lumi. Îi vom arăta care este metoda dominicană de a combate şi preveni holera', a declarat şeful statului Leonel Fernandez în cadrul unei ceremonii oficiale la care au participat bolnavi în prezent vindecaţi. Pe de altă parte, guvernul dominican va continua să sporească controalele sanitare implementate de la debutul epidemiei din Haiti în urmă cu peste două luni. Executivul a limitat comerţul cu ţara vecină şi intrarea haitienilor pe teritoriul său.

De asemenea, autorităţile au lansat o campanie naţională de prevenţie, menită să determine populaţia să adopte măsuri de igienă indispensabile pentru a evita contaminarea. În Haiti, epidemia de holeră a provocat 3.333 de morţi de la apariţia ei la jumătate lui octombrie, fiind înregistrate un total de 148.787 de cazuri potrivit unui nou bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Holeră în Haiti: 284 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a făcut 284 de morţi şi a cauzat spitalizarea a 3.612 persoane, potrivit unui nou bilanţ furnizat marţi de autorităţile medicale din ţară, informează AFP.
Holeră: 253 de morţi în Haiti, 3.115 spitalizaţi Port-au-Prince, 24 oct /Agerpres/ - Epidemia de holeră în Haiti a făcut 253 de morţi, dintre care doi într-un sat din apropiere de Port-au-Prince, şi 3.115 persoane sunt spitalizate, potrivit ultimului bilanţ oficial anunţat duminică.