Cele mai citite
 


Coreea de Sud confirmă apariţia a două focare de gripă aviară, primele din 2008
duminică, 2 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coreea de Sud, care se confruntă deja cu o epidemie serioasă de febră aftoasă la animale, a confirmat vineri apariţia a două focare de gripă aviară pe teritoriul său, primele din 2008 încoace, relatează AFP şi Reuters, citând surse oficiale.
Virusul H5N1 a fost detectat la raţe de la o fermă din oraşul Cheonan, din provincia Chungnam, şi la găini de la o fermă din oraşul Iksan din provincia Jeollabuk-do, a anunţat Ministerul Agriculturii într-un comunicat.

Este pentru prima din aprilie 2008 când ţara asiatică este lovită din nou de prezenţa acestui virus înalt patogen. Gripa aviară a ucis peste 240 de persoane în lume de la sfârşitul lui 2003. Niciun caz de infectare umană nu a fost identificat încă în Coreea de Sud, iar autorităţile au ordonat sacrificarea păsărilor vizate şi au pus sub carantină fermele din zonele afectate, potrivit comunicatului.

De asemenea, guvernul a ridicat nivelul de alertă pentru gripa aviară la 'precauţie' de la 'atenţie', în timp ce nivelul de alertă pentru febra aftoasă se află deja la cel mai înalt nivel. Până acum, circa 540.000 de porci, bovine şi alte animale au fost sacrificate din cauza acestei boli.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania: Gripă aviară H5N1 descoperită la o fermă de păsări din estul ţării Autorităţile germane au anunţat, vineri, descoperirea unui caz de gripă aviară H5N1 la o fermă de păsări din landul Brandenburg, în estul ţării, transmite Reuters.
Focare de gripă aviară în sudul Vietnamului Focare de gripă aviară au fost descoperite în sudul Vietnamului, unde autorităţile locale au sacrificat peste 2.500 de pui în delta fluviului Mekong, relatează AFP.
FAO avertizează că există riscul reizbucnirii unor noi focare de gripă aviară Există riscul reizbucnirii unor noi focare de gripă aviară, apărută în 2006, dacă monitorizarea şi controlul acestei boli nu sunt consolidate la nivel global, a avertizat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cu sediul la Roma, informează AFP.
Franţa: 12 cazuri de gripă aviară în regiunile în care este produs celebrul foie gras Autorităţile franceze au descoperit două noi cazuri de gripă aviară înalt patogenă, numărul regiunilor afectate ajungând la patru, transmite Reuters.
OIE: 35 de ţări sunt afectate de epidemiile de gripă aviară Peste 35 de ţări au fost afectate de înmulţirea cazurilor de epidemiei de gripă aviară de la începutul anului trecut şi până în prezent, epidemii care au condus la eutanasierea mai multor zeci de milioane de păsări, a estimat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE), transmite Reuters...
Epidemie de gripă aviară în Mexic: 516.000 de găini şi 900.000 de pui sacrificaţi Un focar de gripă aviară H7N3 a dus în Mexic la sacrificarea a 519.000 de găini şi 900.000 de pui, au anunţat luni autorităţile, citate de AFP.