Cele mai citite
 


Tulcea: Campanie a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie pentru sinistraţi
vineri, 31 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 31 dec /Agerpres/ - Familiile din judeţul Tulcea care au fost afectate de inundaţiile din această vară şi care locuiesc în momentul de faţă în case modulare vor primi calorifere electrice şi sobe pentru a se încălzi.
Directoarea filialei tulcene a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (SNCR), Simona Covaliov, a declarat pentru AGERPRES că săptămâna trecută, cu două zile înainte de Crăciun, la solicitarea Primăriei comunei Ceatalchioi, s-au acordat 30 de pungi cu alimente persoanelor sinistrate din satul Pătlăgeanca.
'La nivel naţional, se doreşte achiziţionarea de calorifere electrice şi sobe pentru cei care locuiesc în case modulare. La Ceatalchioi sunt opt asemenea case şi pentru acestea cred că soba ar fi o sursă potrivită de încălzire în sezonul rece', a menţionat directoarea SNCR, Simona Covaliov.
Potrivit sursei, în noiembrie, cu sprijinul companiei Romtelecom, s-au acordat tichete sociale persoanelor afectate de inundaţiile din vara acestui an, acţiunile de sprijinire a sinistraţilor urmând să continue în funcţie de necesităţile acestora.
În urma inundaţiilor din luna iulie, în judeţul Tulcea au fost afectate 107 locuinţe. Dintre acestea, 4 sunt finalizate, 72 sunt în diverse stadii de execuţie iar 31 de proprietari de case nu au demarat încă lucrările de reabilitare a locuinţelor.
În noiembrie 2010, cu sprijinul Prefecturii judeţului Galaţi, zece case modulare au ajuns în comuna Ceatalchioi, cea mai afectată unitate administrativ-teritorială din judeţul Tulcea de inundaţiile din vara acestui an. Două din aceste case modulare nu pot fi folosite, ele rămânând în custodia Primăriei comunei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Ajutoare de la Crucea Roşie pentru sinistraţi Zeci de tone de alimente şi materiale sanitare au fost puse la dispoziţia autorităţilor de Crucea Roşie pentru ajutorarea sinistraţilor din zonele calamitate ale judeţului Galaţi, a anunţat miercuri şeful filialei gălăţene a organizaţiei, Gheorghe Hogea.
Bacău: Filiala Crucii Roşii iniţiază o campanie de colectare de ajutoare pentru sinistraţii din judeţul Galaţi Filiala băcăuană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie iniţiază, începând de marţi, o campanie de colectare a ajutoarelor destinate persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor de săptamâna trecută din judeţul Galaţi, a declarat pentru AGERPRES preşedintele organizaţiei, Marcel Babliuc.
Campanie pentru un comportament preventiv faţă de diabet Aproximativ 1.000 de pacienţi din 15 centre de diabet din toată ţara vor fi implicaţi în campania, "Câştigă pas cu pas - Împreună ajungem mai departe", susţinută de Sanofi, prin care se pun la dispoziţie gratuit pedometre pentru contorizarea activităţilor fizice.
Tulcea: Campanie pentru igiena orală a copiilor din localităţile izolate din Deltă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a demarat, vineri, o campanie de educare cu privire la igiena orală a copiilor în şcolile din localităţile izolate din Delta Dunării.
Tulcea: Campanie pentru eradicarea leucozei din Deltă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a demarat o campanie pentru eradicarea focarelor de leucoză enzotică bovină, în contextual în care judeţul se numără printre cele cu cele mai multe focare de leucoză enzotică bovină din ţară.
Prefectura Galaţi a demarat o campanie de donare de sânge Galaţi, 20 iul /Agerpres/- Instituţia Prefectului - judeţul Galaţi a demarat miercuri o amplă campanie de donare de sânge, care se va desfăşura până la finele acestui an, acţiune în care sunt angrenate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.