Cele mai citite
 


Guvernul britanic vrea să încurajeze donarea de organe
duminică, 2 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă iniţiativă a guvernului de la Londra prevede ca toţi cetăţenii britanici să declare, în momentul în care solicită obţinerea permisului de conducere, dacă doresc sau nu ca, după moarte, să-şi doneze organele, relatează vineri AP şi AFP.
Răspunsul la această întrebare va deveni obligatoriu de la data de 1 iulie, vizându-se astfel creşterea numărului celor înscrişi pe lista donatorilor de organe.
Până în prezent, aproximativ 27% din totalul populaţiei Marii Britanii şi-a exprimat oficial consimţământul pentru donarea organelor, însă, potrivit sondajelor, nenumărate alte persoane ar fi pregătite să facă acest pas.
În Marea Britanie, pe listele de aşteptare pentru transplanturi se află peste 8,000 de bolnavi, iar în fiecare an mor câte o mie de persoane care nu au beneficiat la timp de o astfel de operaţie.
Prin noul sistem, toţi cei care îşi obţin permisul de conducere trebuie fie să se înscrie pe lista donatorilor, fie să precizeze dacă sunt înscrişi deja, fie să bifeze rubrica 'nu doresc să răspund acum la această întrebare'. Procedura este valabilă şi pentru cei care solicită reînnoirea permisului.
'Sondajele arată că în Marea Britanie există multe persoane care ar dori să-şi doneze organele, dar nu reuşesc să-şi facă timp să se înscrie pe liste', a explicat ministrul sănătăţii, Anne Milton.
O măsură asemănătoare adoptată în Illinois, SUA, a crescut numărul de donatori de la 38 la 60%.
Dacă această iniţiativă va avea succes în Marea Britanie, guvernul intenţionează să o folosească şi în alte domenii, respectiv să solicite semnarea cererii de donare de organe şi celor care doresc eliberarea de paşapoarte sau anumite ajutoare băneşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...
Marea Britanie: Organe prelevate fără consimţământ din cauza unei erori Londra, 11 apr /Agerpres/ - Circa 20 de familii din Marea Britanie vor fi înştiinţate că organe ale rudelor lor dispărute au fost prelevate fără consimţământ, în urma unei erori care a afectat registrul cu donatori, relatează The Telegraph.
Donarea de organe, o problemă în toată lumea Viena, 11 dec - Trimisul special al AGERPRES, Cornelia Stanciu, transmite: Donarea de organe este o problemă în toată lumea, reflectată în listele lungi de aşteptare, care la nivelul Europei cuprind aproximativ 67.064 de persoane cu vârste între 25 şi 60 de ani, 52.000 fiind în aşteptare pentru un transplant...
Marea Britanie: Viitorii şoferi vor fi întrebaţi în legătură cu disponibilitatea de a deveni donatori de organe Persoanele care vor aplica pentru obţinerea unui permis de conducere în Marea Britanie vor fi întrebate de acum înainte dacă vor să devină donatori de organe, relatează Sky News.
Marea Britanie: Relansarea campaniei de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă A Guvernul britanic a relansat, sâmbătă, campania de prevenire a îmbolnăviri cu gripă A, în contextul creşterii numărului persoanelor afectate de această afecţiune în ultimele luni, informează EFE.
SUA: Apel pentru schimbarea sistemului de donare de organe, pentru a-l face mai eficient Circa 300 de medici, lideri religioşi şi specialişti în domeniul eticii au cerut miercuri, într-o scrisoare adresată preşedintelui american, Barack Obama, revizuirea actualul sistem de donare de organe, întrucât în prezent numărul transplanturilor este foarte mic, transmite AFP.