Cele mai citite
 


Masterclass pe tema metastazelor intraabdominale la Institutul Oncologic
miercuri, 10 iunie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

Cluj-Napoca, 10 iunie /Agerpres/ - Metastazele intraabdominale constituie tema unui masterclass organizat, în premieră, de Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca, în perioada 3-5 iunie, la evenimentul ştiinţific medical fiind invitate personalităţi europene de renume, printre care profesorii universitari Francois Gilly din Lyon (Franţa) şi Pompiliu Piso din Regensburg (Germania).

În cadrul manifestării ştiinţifice se vor realiza intervenţii chirurgicale bazate pe peritonectomie şi Hyperthermic Intraoperative Peritoneal Chemotherapy (HIPEC), în blocul operator al Institutului Oncologic, toate manevrele fiind transmise în direct, pe un ecran, în amfiteatrul unităţii sanitare.

Vineri, 5 iunie, este programată sesiunea de masterclass "Managementul modern al carcinomatozei peritoneale", în amfiteatrul institutului, precum şi o expoziţie documentară cu produse şi materiale medicale de profil.

Evenimentul constituie un prilej pentru a reuni specialiştii din domenii care privesc managementul carcinomatozei peritoneale şi pentru o informare ultraspecializată asupra ultimelor progrese pe acest segment medical. Manifestarea vizează, totodată, formarea unei echipe la Cluj-Napoca, capabile să abordeze chirurgia peritoneală agresivă şi chimioterapia intraperitoneală asociată cu hipertermie. AGERPRES/(Carmen Fărcaşiu)

Notare
Comentarii
de berbece cecilia
buna dimineata aveti si la cluj aparatura necesara pt operatie de pseudomyxoma peritonei? va multumesc sotul meu este bolnav

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conferinţă Naţională Actualităţi în Oncologia Pediatrică - Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, Managerii celor mai importante institute de oncologie (Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu" Bucureşti, Institutul Oncologic ”I. Chiricuţă” Cluj-Napoca), precum și reprezentanți ai secțiilor de oncologie pediatrică din București, Cluj-Napoca, Timișoara și...
Cluj: Ancheta DNA vizează un medic de la Institutul Oncologic, dar şi Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Percheziţia procurorilor DNA de la Cluj a vizat un cabinet medical şi un medic din cadrul Institutului Oncologic "Ion Chiricuţă", a confirmat Patriciu Achimaş, managerul instituţiei.
Dr. Monica Dragomir (IOB): Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii pe an se înregistrează în România Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii se înregistrează anual în România, în prezent aproape 5.000 de pacienţi cu vârste mici având această boală în evoluţie sau remisiune, a declarat vineri într-o conferinţă şeful secţiei de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic Bucureşti, dr. Monica...
Monica Dragomir (IOB): Cea mai mare problemă în sistemul de oncologie pediatrică, lipsa medicilor Şeful secţiei de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic Bucureşti, conf. dr Monica Dragomir, a declarat vineri că cea mai mare problemă cu care se confruntă acest sistem este lipsa personalului, arătând că în prezent ar fi nevoie de aproximativ 30 de medici pentru această specializare.
Suceava: Femeie de 35 de ani, bolnavă de cancer, salvată printr-o intervenţie în premieră într-un spital judeţean O suceveancă în vârstă de 35 de ani, mamă a trei copii, a fost salvată de la moarte în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava printr-o intervenţie realizată în premieră într-un spital judeţean din Romania, a declarat presei, miercuri, directorul medical al unităţii spitaliceşti, şeful secţiei de...
Institutul de Oncologie din Cluj oferă tratamente de calitate şi în condiţii de criză Institutul de Oncologie "Prof. dr. Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca face performanţă şi în condiţii de criză, având peste 13.000 de internări anul trecut şi 8.177 de intervenţii chirurgicale, în condiţiile în care are cel mai mic buget pe pacient din ţară pe domeniul oncologic.