Cele mai citite
 


Marea Britanie: Relansarea campaniei de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă A
duminică, 2 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul britanic a relansat, sâmbătă, campania de prevenire a îmbolnăviri cu gripă A, în contextul creşterii numărului persoanelor afectate de această afecţiune în ultimele luni, informează EFE.
După ce iniţial apreciase că nu era necesar, ministrul sănătăţii, Andrew Lasnsley, a decis să aloce fonduri pentru anunţuri şi prospecte informative care prezintă măsurile ce trebuie luate pentru a preveni propagarea virusului.

Conform datelor furnizate vineri de Ministerul Sănătăţii de la Londra, 738 de persoane se află în stare critică din cauza gripei A sau de alt tip. Dintre acestea, 42 au sub cinci ani. Mulţi alţi cetăţeni au contractat virusul, dar nu sunt în pericol.

Statisticile arată că 36 de persoane au murit, din octombrie până în prezent, din cauza gripei A.

Deşi consideră că nu se poate vorbi despre o pandemie, numărul cazurilor de gripă încadrându-se în limitele normale pentru acest anotimp, guvernul britanic pledează insistent pentru vaccinare, în special pentru persoanele din grupurile de risc ridicat, cum ar fi vârstnicii şi cei care suferă de anumite afecţiuni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Epidemia de gripă a provocat în Ucraina 246 de decese şi 8,9% din populaţie a fost infectată Kiev, 9 feb /Agerpres/- Epidemia de gripă a provocat până în prezent în Ucraina 246 de decese, a anunţat marţi Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de agenţia EFE.
Nicolăescu a anunţat încheierea campaniei de vaccinare antigripală Bucureşti, 6 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a anunţat joi într-o videoconferinţă încheierea campaniei de vaccinare antigripală.
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Attila Cseke, ministrul Sănătăţii: Nu există pericol de epidemie de gripă în România Nu există pericolul izbucnirii unei epidemii de gripă în România, a dat asigurări, miercuri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Olt: Numărul cazurilor de gripă AH1 a ajuns la 10; printre noile cazuri, doi copii Numărul cazurilor de gripă AH1 din judeţul Olt, confirmate prin analize de laborator, a ajuns la 10, după ce miercuri a fost confirmată prezenţa virusului la încă patru pacienţi, doi adulţi şi doi copii, iar alte şase au fost confirmate în ultimele 10 zile, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt...