Cele mai citite
 


Carantină la bordul unei nave de croazieră de pe Rin din cauza unui virus gastric
duminică, 2 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La bordul unei nave de croazieră care circula pe Rin, sub pavilion olandez, cu 140 de pasageri, a fost instituită starea de carantină din cauza unei posibile epidemii provocate de un virus gastric, a anunţat sâmbătă, poliţia fluvială germană, citată de EFE.
Numeroşi pasageri au suferit de diaree şi vărsături ca urmare a ingerării unu aliment alterat, medicii presupunând că de vină ar fi norovirus, un virus extrem de contagios.

Pasagerii şi echipajul nu vor avea voie să părăsească nava decât după ce se va cunoaşte rezultatul analizelor de laborator efectuate celor bolnavi, probabil, la sfârşitul săptămânii.

Aproximativ 30 de persoane au prezentat, în ultimele ore, simptome indicând că ar contractat periculosul virus. Ca urmare, în dreptul oraşului Koblenz, au fost anunţate serviciile sanitare de urgenţă. Un pasager a fost spitalizat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ebola: Stare de urgenţă în Liberia; Sierra Leone mobilizează militari în jurul centrelor pentru bolnavi Epidemia de Ebola a făcut peste 930 de morţi în Africa de Vest, determinând Liberia să decreteze stare de urgenţă, Nigeria, care a înregistrat o a doua victimă, să încerce să beneficieze de un tratament experimental american, iar Sierra Leone să mobilizeze sute de militari în jurul centrelor în care...
Constanţa: Carantină la spital; lăuza care a murit avea gripă cu virus A/H1N1 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este în carantină după ce analizele de laborator au confirmat, vineri după-amiază, că o lăuză în vârstă de 27 de ani care a decedat avea gripă cu virus A/H1N1.
Ebola: OMS instituie mobilizarea mondială Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat vineri mobilizarea mondială împotriva epidemiei de febră hemoragică Ebola, care afectează Africa occidentală. Comitetul de urgenţă, care s-a reunit miercuri şi joi la Geneva, 'a considerat să sunt întrunite condiţiile unei urgenţe de sănătate de dimensiuni...
Constanţa: Spitalul judeţean ar putea ieşi din carantină Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va ieşi vineri din carantină în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun nou caz de gripă cu virus A/H1N1 după ce, pe 28 ianuarie, în unitatea medicală a murit o lăuză infectată cu virusul respectiv.
Buzău: Spitalul judeţean de Urgenţă, în carantină Accesul în secţiile de pneumologie, pediatrie, nanologie ale Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău este interzis în totalitate, iar în celelalte secţii vizitele au fost limitate din cauza numărului mare de viroze respiratorii.
Comitetul de urgenţă al OMS, convocat săptămâna viitoare pentru a analiza epidemia de MERS din Coreea de Sud Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că îşi va convoca, săptămâna viitoare, comitetul de urgenţă pentru a analiza situaţia legată de contaminările cu coronavirusul MERS în Coreea de Sud, care a raportat 11 decese de la identificarea primului caz la 20 mai, informează France Presse...