Cele mai citite
 


Bacău: Sărmăluţe şi cozonac pentru bolnavii care au petrecut Revelionul în spital
duminică, 2 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Meniul de Revelion al celor aproape 200 de bolnavi ce şi-au petrecut noaptea dintre ani internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, deşi nu atât de bogat ca în alte prilejuri de sărbătoare, nu a fost, totuşi, lipsit de alimente gustoase specifice momentului.
'Chiar dacă au fost preparate în funcţie de regimul alimentar impus din punct de vedere medical de afecţiunile de care suferă, pacienţii care au 'petrecut' Revelionul în spital s-au bucurat de un meniu mai special, atât în noaptea dintre ani, dar şi cu precădere în prima zi a Anului Nou', a declarat, pentru Agerpres, Adrian Stoica, managerul SUJ Bacău.

Astfel, dacă la finele anului, pe 31 decembrie, masa a constat în friptură de pasăre cu pilaf şi salată de varză sau frigărui de curcan cu piure de cartofi pentru cei de la regim, în 1 ianuarie aceşti pacienţi au beneficiat pe masa de prânz de un meniu incluzând supă de găluşte, friptura cu piure de cartofi şi cozonac dietetic, iar cei de la regim comun borş de perişoare, sărmăluţe cu mămăliga şi smântâna, iar ca desert tradiţionalul cozonac cu nucă.
În seara primei zile a anului nu vor lipsi, de asemenea, din meniu fripturile şi murăturile pentru pacienţii fără restricţii alimentare sau sărmăluţele dietetice pentru cei cu regim.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: O fetiţă de un an şi patru luni, moartă din cauza unei viroze netratate Rezultatele necropsiei efectuate de medicii legişti în cazul fetiţei în vârstă de un an şi patru luni, care a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, au atestat faptul că "decesul a survenit din cauza unei pneumopatii virale netratate la timp", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Mirela...
Bacău : Numărul de telefon gratuit, instalat pentru sesizarea reclamaţiilor la Spitalul judeţean de urgenţă, nu are căutare Numărul de telefon gratuit 0800.801.805, lansat pe 12 iunie pentru ca pacienţii nemultumiţi de felul în care sunt trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău să poată face uşor şi eficient o sesizare directă conducerii acestei unităţi medicale, a rămas, încă, nefolosit.
Bacău: Prelevare de ficat şi rinichi de la un bărbat în moarte cerebrală O echipă de specialişti din Bucureşti, Iaşi şi Bacău au finalizat, miercuri, prima prelevare de organe realizată în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.
Bacău: Spitalul Judeţean, obligat de judecători să plătească 500.000 de euro despăgubiri unui bolnav infectat cu stafilococ Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău va trebui să plătească 500.000 de euro în următoarele şase luni unui fost pacient care a fost infectat cu stafilococ auriu pe timpul internării în această unitate medicală, potrivit deciziei luate de o instanţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Bacău: Simulare a unei intervenţii în caz de cutremur la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău Un exerciţiu în cursul căruia a fost vizat modul de acţiune în cazul unui cutremur s-a desfăşurat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bacău, cu participarea a mai mult de 150 de cadre medicale, dar şi a pacienţilor a căror stare de sănătate le-a permis sa fie prezenţi la această simulare...
Bacău: Protestul medicilor şi Ziua Sănătăţii au dus la aglomerarea unităţilor de urgenţe Unităţile de urgenţă din spitale sunt supraaglomerate, bolnavii care nu au posibilităţi financiare pentru a suporta integral costul medicamentelor şi consultaţiilor fiind nevoiţi să apeleze la aceste servicii medicale bugetare a căror menire este de a salva vieţi aflate în mare pericol.