Cele mai citite
 


Primul deces provocat de virusul gripei H1N1 în această iarnă în Suedia
duminică, 2 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil de şapte ani atins de virusul gripei H1N1 a murit vineri, fiind primul caz de deces provocat de această maladie şi înregistrat în cursul iernii în Suedia, a anunţat - sâmbătă - un responsabil al serviciilor de sănătate, potrivit cotidianului local Helsingborgs Dagblad.
Copilul era unul dintre cei trei pacienţi afectaţi de acest virus admişi în diferite servicii de tratament intensiv ale regiunii Scania /în sudul ţării/, a afirmat Per Hagstam, responsabil în Institutul suedez de control al maladiilor infecţioase. El a decedat la Helsingborg.

Cei trei pacienţi aveau în comun faptul că erau pacienţi cu riscuri, care prezentau - de exemplu - şi alte patologii cu complicaţii, a adăugat Hagstam.

În 26 decembrie 2010, 65 de cazuri de contaminare prin virusul H1N1 fuseseră înregistrate în Suedia, potrivit institutului. 30 de suedezi au decedat ca urmare a acestui virus în iarna precedentă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Primul deces cauzat de gripa nouă La Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi s-a înregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit şi confirmarea infectării cu acest virus a celei de-a treia persoane din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică...
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
(Corespondenţă) R. Moldova: Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) Gripa de tipul A (H1N1) a făcut prima victimă din această iarnă în Republica Moldova.
Gripa nouă: primul caz mortal în Slovenia; Serbia prelungeşte vacanţa şcolară Autorităţile sanitare din Slovenia au anunţat marţi primul deces al unui pacient care a contractat virusul gripal A(H1N1), transmite AFP.
Primul deces provocat de virusul H1N1 în Elveţia Un prim deces provocat de virusul H1N1 a fost înregistrat în Elveţia, unde pandemia de gripă nouă s-a extins în ultimele zile, a anunţat miercuri Ministerul elveţian al Sănătăţii, potrivit AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.