Cele mai citite
 


Cluj: Peste 500 de telefoane la ambulanţă în noaptea de Revelion
duminică, 2 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulanţierii clujeni nu au avut un An Nou liniştit nici în 2011, ei fiind solicitaţi la peste 500 de cazuri de la mizeul nopţii, de Revelion, până duminică la prânz.
Potrivit managerului general al serviciului clujean de Ambulanţă, Horia Simu, echipajele au fost chemate la 531 de cazuri în decurs de 36 de ore. Cele mai frecvente probleme pentru care clujenii au chemat salvarea au fost căderile de la înălţime, afecţiunile provocate de consumul excesiv de alcool, cazurile de stop cardio-respirator sau chiar traumele prin agresiune. Totuşi, numărul mare de apeluri a fost determinat şi de faptul că mulţi clujeni au sunat la Ambulanţă pentru afecţiuni obişnuite precum virozele sau problemele cauzate de consumul de alimente grele. În acest interval au fost constatate de medicii de pe Ambulanţă şi şapte decesuri.

În decursul anului 2010, echipajele Ambulanţei clujene au răspuns la 120.000 de cazuri, preluate atât din judeţ, dar şi din alte zone ale Transilvaniei. Horia Simu a mai precizat că volumul de cazuri este foarte mare, iar personalul puţin.
Nici medicii din spitale nu au fost lipsiţi de cazuri deosebite, ei fiind nevoiţi să trateze sau să opereze, încă din primele ore ale noului an, pacienţi accidentaţi grav.

'Medicul de gardă a fost solicitat la Unitatea de Primire a Urgenţelor la două cazuri mai deosebite, un tânăr care suferit un accident rutier şi care are fracturi ale bazinului, dar şi la nivelul feţei, precum şi un alt tânăr care, pe fondul consumului de alcool, s-a automutilat cu un pahar spart şi şi-a tăiat faţa', a declarat pentru AGERPRES şeful Clinicii de Chirurgie Maxilo-facială, Teofil Lung, care a mai specificat că medicul a fost nevoit să cumpere fire de sutură cu bani din propriul buzunar.

De asemenea, medicul Sorin Macarie de la Clinica de Oftalmologie din Cluj a declarat că s-au înregistrat trei pacienţi care au suferit leziuni din cauza petardelor, iar un caz este destul de grav.
La cele două Clinici de Ginecologie din Cluj-Napoca s-au născut, în primele ore ale anului, 12 bebeluşi. În total, în 2010, s-au născut în municipiu 5.222 de copii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...
Peste 500 de persoane au apelat la Serviciul de Ambulanţă în noaptea de Revelion Peste 500 de persoane au apelat în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă, iar dintre acestea peste 350 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Sibiu: Tânărul decedat în accident de muncă va salva alte vieţi. Ficatul, transplantat la o femeie din Cluj Tânărul de 34 de ani, aflat în moarte cerebrală după ce a fost victima unui accident de muncă, marţi, chiar în prima lui zi la noul job, va reuşi, datorită operaţiilor de prelevare care au avut loc începând de joi noaptea, să salveze mai multe vieţi, acesta fiind unul din rarele cazuri din România în...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Accident în zona Baba Novac; o ambulanţă cu pacient, lovită de un autovehicul care nu i-a acordat prioritate Un accident rutier s-a produs miercuri în zona Baba Novac din Capitală, în urma căruia o ambulanţă, care transporta un pacient, s-a răsturnat, şoferul şi cele două persoane aflate în salvare fiind rănite.
Ambulanţă, implicată într-un accident pe Calea Moşilor O ambulanţă a fost implicată marţi într-un accident rutier pe Calea Moşilor, a anunţat Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.