Cele mai citite
 


În 2009, vor fi înfiinţare 8 centre SMURD la Brăila
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Brăila, 10 iunie /Agerpres/ - Opt centre SMURD vor fi înfiinţate, anul acesta, la Brăila, potrivit declaraţiei preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu.

Preşedintele CJ a anunţat că, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a stabilit termenii derulării acestui proiect, precum şi localităţile unde vor fi amplasate cele opt centre SMURD - două în municipiul Brăila, câte unul în oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei, iar alte trei în comunele Măxineni, Tufeşti şi Măraşu.

"Centrele din municipiu şi din cele trei oraşe sunt susţinute integral de administraţia centrală, de statul român. Pentru centrele de la Măxineni, Tufeşti şi Măraşu vor fi suportate toate cheltuielile, mai puţin salariile, care vor fi suportate de consiliile locale respective, fie singure, fie în înţelegere cu comunele învecinate, care pot beneficia şi ele de aceste centre", a declarat Stancu.

Preşedintele CJ a precizat că primarii implicaţi în proiect s-au angajat să asigure cheltuielile legate de salariile personalului staţiei SMURD din comunele lor.

"Toţi colegii primari au fost de acord să emită o hotărâre de consiliu, pe baza căreia să putem face demersurile necesare pentru a şcolariza personalul pentru aceste puncte SMURD", a spus Stancu.

El a susţinut că nu sunt probleme pe partea de asigurare a parcului de maşini necesare SMURD la nivel de judeţ, urmând a fi achiziţionate două maşini de descarcerare, care se vor adăuga altor două deja existente.

"Din punct de vedere al ambulanţelor, avem deja şase repartizate. Ni s-a promis că vom mai avea două şi eu sper să terminăm cu şcolarizarea personalului pe la sfârşitul lunii iulie. Pe de altă parte, nu vom avea mai multe elicoptere, ci va fi doar unul, între Brăila şi Galaţi, care va deservi ambele judeţe. Probabil că la anul vom avea un elicopter al nostru", a completat Stancu. AGERPRES/ (Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
SMURD Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale, în urma finalizării unui proiect de achiziţie de către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, Aurel Nechita.
Galaţi: Victor Ponta şi Raed Arafat au participat la inaugurarea Punctului de operare aero-medicală Prim-ministrul Victor Ponta şi secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat au participat, vineri, la Galaţi, la inaugurarea Punctului de operare aero-medicală din localitate, dotat cu un elicopter SMURD.
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Ar trebui ca Spitalul TBC să fie scos în afara oraşului Brăila Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a declarat vineri, la Brăila, că un proiect care trebuie luat în calcul de autorităţile din Brăila, în contextul în care clădirea în care funcţionează Spitalul TBC a fost revendicată şi câştigată în instanţă, este reprezentat de construirea...
Galaţi: Arafat a verificat condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter SMURD Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a verificat, duminică, la Galaţi, dacă sunt îndeplinite condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter smurd care urmează să fie adus în judeţ cel mai probabil în luna aprilie.
Baza aeriană SMURD Galaţi, un an de la inaugurare Galaţi, 22 iun /Agerpres/- Punctul de Operare Aeromedicală Galaţi, a 7-a bază de salvare aeriană din România, a luat fiinţă în urmă cu un an, pe 20 iunie 2014, în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat. Pe 21 iunie 2014, la ora 16.00, suna alarma pentru prima misiune şi, de atunci, elicopterul aflat...