Cele mai citite
 


Lege pentru asigurarea sănătăţii echipelor de intervenţie în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001
marţi, 4 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele SUA, Barack Obama, a promulgat duminică o lege care are scopul să asigure o acoperire medicală echipelor de intervenţie şi voluntarilor care au acţionat în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001 şi care au fost afectaţi de unele maladii provocate în urma acestor atacuri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, citat de AP.
Preşedintele a îndeplinit această formalitate fără vreo ceremonie formală, în casa închiriată în Hawaii în care îşi petrece finalul vacanţei de sfârşit de an. 'Nu vom uita niciodată curajul pe care l-au dovedit pompierii, poliţiştii şi echipele de salvare care şi-au riscat vieţile pentru a le salva pe ale altora', a declarat Obama, estimând într-un comunicat că acest text constituie 'o măsură foarte importantă pentru cei care continuă să sufere din cauza unor sechele fizice căpătate în acele atentate'.

În 22 decembrie, cu puţin timp înainte de a intra în vacanţă /şi după peste nouă ani de la atentatele soldate cu circa 3.000 de morţi/, Senatul şi Camera Reprezentanţilor au adoptat textul.

Aproximativ 70.000 de persoane sunt înregistrate ca având de suferit de pe urma emanaţiilor toxice provocate de prăbuşirea Turnurilor gemene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
Tot mai mulţi americani rămân fără asigurarea pentru sănătate /studiu/ Nu mai puţin de 59,1 milioane de persoane în SUA erau fără acoperire medicală la un moment dat în cursul ultimelor 12 luni terminate în martie 2010, potrivit unui studiu publicat miercuri, ceea ce denotă o majorare a numărului persoanelor neasigurate faţă de anul 2008.
Întors din vacanţă, Obama are o agendă încărcată pentru ultimele luni ale preşedinţiei sale Preşedintele american Barack Obama s-a întors duminică seara la Washington din ultima sa vacanţă în calitate de preşedinte al SUA, pentru o agendă care va presupune viitoare bătălii cu un Congres aflat sub controlul republicanilor şi obişnuita campanie în susţinerea democratei Hillary Clinton, informează...
SUA/reforma sănătăţii: 8 milioane de persoane şi-au făcut o asigurare privată Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat joi că opt milioane de americani au subscris la un sistem privat de asigurări în cadrul reformei din domeniul sănătăţii în Statele Unite ale Americii, o cifră mult mai mare şi care, în opinia sa, arată că reforma ''funcţionează'', relatează AFP.
Preşedintele SUA a promulgat noua lege a securităţii alimentare, criticată de republicani Preşedintele SUA, Barack Obama, a promulgat marţi legea securităţii alimentare, adoptată de Congres în decembrie anul trecut, informează Efe, AP şi Reuters.