Cele mai citite
 


Britanicii vor primi tichete de reduceri la alimente sănătoase şi cluburi de sport
marţi, 4 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Britanicii vor fi încurajaţi să ducă un stil de viaţă mai sănătos, printr-o iniţiativă guvernamentală sponsorizată de mari companii ce vor distribui tichete de reduceri la produse alimentare, echipamente sportive sau cluburi de gimnastică şi piscine, transmit Reuters şi AFP.
Cele cinci milioane de tichete de câte 50 de lire sterline, cu o valoare totală de 250 milioane de lire, vor oferi reduceri la alimente, precum iaurturi cu conţinut scăzut de grăsime, orez integral, legume congelate, fructe, bere fără alcool. Tichetele vor da dreptul la reduceri la produsele alimentare ale unor companii precum Kellogg, Unilever, Nestle, Mars, Warburtons, sau la îmbrăcăminte sportivă de la JJB Sports.

Iniţiativa face parte din programul guvernamental 'Change4Life' - lansat de precedentul cabinet, laburist -, destinat să combată rata în creştere a obezităţii, încurajând populaţia să consume hrană mai sănătoasă şi să facă mai mult sport.

Ministrul sănătăţii, Andrew Lansley, a lăudat programul ca fiind 'un excelent exemplu al modului în care guvernul, media, industria şi distribuitorii pot colabora pentru a ajuta familiile să fie mai sănătoase'.

Iniţiativa este însă criticată de Forumul naţional anti-obezitate, o asociaţie de experţi în sănătate, care o consideră nu o strategie de sănătate publică, ci una de protejare a intereselor marilor companii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Scapa de metabolismul lent si obtine o silueta de invidiat! Este un lucru bine stiut ca scaderea in greutate incepe in primul rand cu adoptarea unui stil de viata sanatos, bazat pe o dieta variata, legume, fructe si sport. Insa ce ne facem atunci cand in ciuda tuturor acestor masuri, nu reusim sa ajungem la silueta dorita sau kilogramele in plus oscileaza...
Dieta Okinawa, mai mult un stil de viata decat o dieta propriu-zisa Okinawa sau “Insula Nemuritorilor” este cea mai mare insula a arhipelagului nipon, aflata la 1600 km distanta de Tokyo. Se pare ca acolo traiesc oamenii cei mai longevivi de pe planeta, cu o rata scazuta a obezitatii, problemelor cardiace, aparitiei diabetului, cancerului, osteoporozei, Alzheimerului...
Analize şi consultaţii oftalmologice gratuite la ExpoDiabet&Nutriţie - Preşedintele ANPC, Bogdan Pandelică - “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă” Bogdan Pandelică, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), va fi prezent sâmbătă, 21 mai, la ExpoDiabet &Nutriţie, unde va susţine, între orele 13.00 şi 14.00, conferinţa cu tema “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă”.
Medicul Lygia Alexandrescu: Educaţia pentru sănătate trebuie făcută din copilărie Educaţia pentru un stil de viaţă sănătos este foarte importantă şi trebuie începută din copilărie, a afirmat miercuri medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu, cu ocazia lansării manualului scris de ea "Cum să ne hrănim sănătos".