Cele mai citite
 


Declaraţie unică pentru impozit pe venit şi CAS din 2011
marţi, 4 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajatorii vor depune din 2011 o declaraţie unică pentru plata impozitului pe venit şi pentru contribuţiile de asigurări sociale ale angajaţilor.
Declaraţia unică va fi depusă la ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), iar apoi MFP trimite datele necesare la Casa de Pensii, la şomaj (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă).
Declaraţia unică va putea fi depusă atât direct la ANAF cât şi în format electronic, on-line. În prezent, angajatorii trebuie să depună cinci declaraţii lunar - două la ANAF şi câte una la Casa de Pensii, Casa de Sănătate şi respectiv ANOFM.
Pentru veniturile acordate angajaţilor, angajatorul plăteşte contribuţii de sănătate - 5,2%, contribuţie de şomaj 0,5%, contribuţie de pensie - 20,8%, contribuţie la fondul de garantare a creanţelor salariale - 0,25%, contribuţia pentru asigurări de accidente de muncă şi boli profesionale - 0,15-0,85%, contribuţia pentru concedii şi indmenizaţii medicale - 0,85% şi reţine angajaţilor contribuţie de sănătate - 5,5%, contribuţie de şomaj - 0,5% şi contribuţie de pensie - 10,5%. La acestea se adaugă impozitul pe venit de 16%.
Prima declaraţie unică va fi depusă de angajatori până pe 25 februarie pentru veniturile aferente lunii ianuarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Salariaţii cu contract de muncă vor plăti CAS şi pentru drepturile de autor Salariaţii cu contract de muncă vor plăti contribuţiile de asigurări sociale şi pentru veniturile din drepturile de autor dacă acestea nu sunt obţinute ocazional ci în mod regulat, a precizat miercuri ministrul Muncii, Ioan Botiş, după şedinţa de guvern.
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
Proiectul de buget pe 2012: Peste jumătate din venituri vor proveni din CAS şi TVA Peste jumătate din veniturile bugetului general consolidat al statului în 2012 vor proveni din contribuţiile de asigurări sociale /CAS/ şi din taxa pe valoarea adăugată /TVA/, potrivit proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012, discutate la această oră...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Câmpeanu: Vom încerca să reducem contribuţia la asigurări sociale cu trei puncte procentuale Autorităţile vor încerca, în bugetul pe anul viitor, să reducă cu trei puncte procentuale contribuţia la asigurări sociale, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, la deschiderea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi.
Veniturile Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se diminuează cu peste 594 milioane lei, în 2009 Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pe anul 2009 se diminuează la veniturile din contribuţii de asigurări cu suma de 594,5 milioane lei, potrivit proiectului de ordonanţă privind rectificarea bugetului pe 2009.