Cele mai citite
 


Tulcea: Secţie de îngrijiri paleative, la Măcin
marţi, 4 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Problemele sistemului sanitar din judeţul Tulcea vor fi analizate la nivelul prefecturii, conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) dorind ca unităţile spitaliceşti din oraşele Măcin şi Babadag să funcţioneze în continuare, iar cea din Măcin să aibă şi o secţie de îngrijiri paleative.
Directoarea ASP, Laura Militaru, a declarat luni că spitalul din Măcin ar putea fi reorganizat, în condiţiile în care numărul de paturi, respectiv 180, este prea mare faţă de necesitatea populaţiei din zonă, astfel încât unitatea să devină atractivă inclusiv pentru populaţia din judeţele Galaţi şi Brăila.
'Managerul spitalului din Măcin şi primarul oraşului sunt preocupaţi de situaţia unităţii. Secţiile spitalului se pot micşora, două nivele pot fi utilizate în alte domenii, ca de exemplu pentru înfiinţarea unui azil sau a unui centru medico-social sau pentru înfiinţarea unei secţii de îngrijiri paleative. Acestea sunt variantele la care ne gândim. La noi în judeţ nu există o secţie de îngrijiri paleative şi este nevoie de aşa ceva. Ea s-ar adresa mai ales bolnavilor cronici care provin din secţiile oncologie şi neurologie. Astfel, Măcinul ar putea deservi şi populaţie din Galaţi şi Brăila, iar tulcenii nu ar mai merge la spitalele din judeţele vecine', a afirmat directoarea ASP, Laura Militaru.
În ceea ce priveşte spitalul din Babadag, potrivit sursei, până în momentul de faţă conducerea acestuia şi autorităţile locale au făcut faţă greutăţilor financiare, existând puţine şanse ca el să fie desfiinţat din cauza crizei economice.
'La nivelul prefecturii va avea loc o masă rotundă pe problematica sistemului sanitar din judeţ la care vor participa atât autorităţi locale, cât şi managerii de spitale şi Consiliul Judeţean. Soarta celor două spitale din Măcin şi Babadag este o problemă în atenţia noastră încă de la declanşarea reformei în sistemul sanitar, în sprijinul autorităţilor publice locale, Ministerul Sănătăţii, pe baza indicilor de performanţă, decizând micşorarea numărului de paturi', a menţionat directoarea ASP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Tulcea: Singura leprozerie din România, transformată în centru de îngrijiri paleative Ultima leprozerie din Uniunea Europeană care funcţionează la Tichileşti, judeţul Tulcea, ar putea fi transformată într-un centru de asistenţă socială sau de îngrijiri paleative, în acest sens Direcţia de Sănătate Publică (DSP) începând discuţiile cu ministerul de resort.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a descoperit nereguli la jumătate dintre spitalele din judeţ Galaţi, 9 mar/Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a descoperit nereguli la patru dintre cele opt spitale din judeţ, în urma controalelor dispuse de Ministerul Sănătăţii privind respectarea normelor şi prevenirea infecţiilor nozocomiale, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei...
Tulcea: Parteneriat inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de medici la nivel regional Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a anunţat vineri, la Tulcea, încheierea unui parteneriat inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de medici specialişti înregistrat la nivel regional.