Cele mai citite
 


Olt: De Anul Nou, mai puţine cazuri de exces alimentar decât de Crăciun
marţi, 4 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Adrian Popa din cadrul Serviciului de Ambulanţă Olt a declarat, luni, că în primele trei zile ale anului numărul persoanelor care au solicitat ajutor medical de urgenţă a fost mult mai mare decât în alte perioade, dar gravitatea afecţiunilor provocate de excesul de alimente şi alcool a fost mai mică decât în perioada Crăciunului.
Adrian Popa a precizat că, începând din noaptea de Revelion şi până luni, s-au înregistrat 350 de solicitări dintre care cinci cazuri au fost pentru persoane aflate în comă alcoolică şi 35 de cazuri afecţiuni digestive provocate de alimentaţia în exces. În prima zi a noului an, peste 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost agresate la petrecerile de Revelion.
În prima zi din 2011, au fost şi trei tentative de sinucidere prin ingerinţa de medicamente, dar persoanele au fost salvate, precum şi un caz de sinucidere. Este vorba de un bărbat de 45 de ani din Slatina care s-a spânzurat.
Personalul medical de la Ambulanţă a fost solicitat şi pentru a încerca să salveze un bărbat electrocutat în cadă. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din Slatina, a intrat în cada plină cu apă pentru a face baie şi a luat cu el şi laptopul conectat la priza de curent electric. El a murit electrocutat înainte de sosirea echipajului de ambulanţă.
Medicul Adrian Popa a concluzionat că în noaptea de Revelion şi în zilele de 1 şi 2 ianuarie au fost mai puţine solicitări decât în zilele de Crăciun când s-au înregistrat 80 de cazuri de pacienţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza consumului exagerat de alcool şi peste 130 de cazuri de afecţiuni digestive provocate de consumul prea mare de alimente. Tot de Crăciun au fost cinci decese, în timp ce de Revelion au fost numai două.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste o mie de solicitări zilnic la Ambulanţă în perioada Crăciunului Sursa: Agerpres Bucureşti - Serviciul de Ambulanţă al municipiului Bucureşti, împreună cu SMURD, a înregistrat, în perioada 24-28 decembrie, o creştere a numărului solicitărilor cu peste 1000 de cazuri în 24 de ore, a declarat pentru AGERPRES directorul Serviciului de Ambulanţă, dr. Alice Grasu.
Olt:Un tânăr a murit speriat de o petardă Slatina, 27 dec /Agerpres/ - Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt a răspuns în perioada Crăciunului la 320 de solicitări, majoritatea pacienţilor fiind victimele propriilor excese alimentare sau de băuturi alcoolice.
Prahova: Peste o mie de solicitări la Ambulanţă în perioada sărbătorilor; pe primul loc - afecţiunile digestive Ploieşti, 3 mai/ Agerpres/- Peste o mie de solicitări către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au fost înregistrate în perioada sărbătorilor pascale, pe primul loc în topul afecţiunilor pentru care a fost nevoie de intervenţia medicilor aflându-se cele digestive.
Peste 500 de persoane au apelat la Serviciul de Ambulanţă în noaptea de Revelion Peste 500 de persoane au apelat în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă, iar dintre acestea peste 350 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Olt: Peste 20% din solicitările la Ambulanţă au fost pentru cazuri de lipotimie Solicitările la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt au crescut marţi, în cea mai călduroasă zi din acest an, cu peste 10%, aproape un sfert din cazurile la care au ajuns echipajele medicale de urgenţă fiind lipotimii, a afirmat directorul medical al SJA Olt, Mădălina Deloreanu.
Aproape 600 de solicitări, în ultimele 12 ore, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov Aproape 600 de solicitări au fost făcute de cetăţeni, în ultimele 12 ore, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, a declarat marţi pentru AGERPRES dr Alis Grasu, managerul instituţiei.