Cele mai citite
 


Iaşi: Nemulţumiţi că trebuie să plătească fondul asigurărilor de sănătate
marţi, 4 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 20 de persoane s-au adunat, luni, în faţa Tribunalului Iaşi şi mai apoi la Casa Judeţeană a Asigurărilor Sociale de Sănătate (CJAS) Iaşi, nemulţumiţi fiind pentru că au primit somaţii şi titluri executorii referitoare la neachitarea contribuţiilor la fondul naţional al asigurărilor de sănătate.
Protestatarii susţin că nu şi-au achitat contribuţiile întrucât şi-au închis din 2005 PF-urile sau AF-urile sau că de-a lungul anilor nu au obţinut profit din activitatea desfăşurată. După jumătate de oră, o parte dintre aceştia s-au îndreptat spre CJAS pentru a afla mai multe informaţii despre somaţiile primite, cu toţii declarându-se decişi să dea instituţia în judecată.
'În fiecare zi sunt zeci de persoane care vin la noi să-şi exprime nemulţumirea. Legea-i lege. Dacă ai nevoie de îngrijiri medicale mai trebuie să şi plăteşti. Nu văd care e problema? Titlurile executorii s-au făcut conform legii. Dacă nu au plătit la timp, acum sunt buni de plată', a declarat, pentru AGERPRES, dr. Iulian Şerban, directorul CJAS Iaşi.
Potrivit acestuia, în evidenţele CJAS se află 4.667 de astfel de persoane, dintre care un notar care are datorii către fondul asigurărilor sociale de sănătate în valoare de 600.000 lei.
'Un judecător de la Cluj a considerat că notarul în cauză nu trebuie să ne plătească suma. Acum ne vom judeca iar. Cu banii ăştia puteam asigura asistenţa medicală la cel puţin 100 de persoane', a mai evidenţiat Şerban.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Iaşi: 20 de persoane afectate de căldură au solicitat asistenţă medicală Numărul persoanelor care au necesitat luni asistenţă medicală specializată din cauza temperaturilor foarte ridicate a ajuns la 20, a anunţat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.
Norina Forna: Beneficiile directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră pot fi uriaşe Intrarea în vigoare a directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră va aduce beneficii medicilor dentişti din România, informează Societatea Română de Reabilitare Orală.
Asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti, deferită justiţiei de DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Marilena Ancuţa Avram, asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti în perioada faptelor, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.