Cele mai citite
 


Vaslui: Surorile bebeluşului care a murit din cauza hipotermiei au fost scose din familie
luni, 3 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 3 ian /Agerpres/ - Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a luat luni primele măsuri în urma anchetei deschise în cazul bebeluşului care a decedat după ce a ajuns la spital cu hipotermie.
Asistenţii sociali au decis scoaterea din familie a celor două surori ale bebeluşului, în vârstă de 2 şi 7 ani, pe motiv că acestea nu erau îngrijite corespunzător de mama lor şi erau astfel expuse şi ele pericolului.
'Date fiind circumstanţele acestui deces, avem în atenţie un potenţial caz de neglijenţă faţă de copii. În consecinţă, s-au luat primele măsuri de securizare a celor două minore aflate în îngrijirea mamei C.V. din comuna Banca, prin separarea acestora de mediul familial, în vederea eliminării riscului de neglijare. De asemenea, s-au iniţiat primele demersuri legale pentru stabilirea unor măsuri de protecţie specială pentru cele două surori, menite să asigure o dezvoltare cât mai armonioasă a acestora', a declarat luni pentru AGERPRES Ionel Armeanu Ştefănică, directorul DASPC Vaslui.
Cazul se află în continuare în atenţia DASPC Vaslui şi în funcţie de rezultatele finale ale necropsiei şi a evaluărilor psiho-sociale se va putea face încadrarea legală cu privire la gradul de răspundere în faţa legii pe care reprezentanţii legali ai copiilor vor trebui să şi-l asume.
Un bebeluş în vârstă de 6 luni a murit în noaptea de duminică spre luni la Spitalul de copii 'Sfântul Nicolae' din Bârlad, unde fusese adus cu ambulanţa în urma unui şoc hipotermic. Medicii bârlădeni au stabilit că micuţul prezenta o stare generală proastă şi pe lângă hipotermie el a mai fost diagnosticat cu enterocolită. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Direcţia pentru Protecţia Copilului anchetează moartea de hipotermie a unui bebeluş Vaslui, 3 ian /Agerpres/ - Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, luni, o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de şase luni care a ajuns la spital duminică seara cu hipotermie.
Vaslui: Un bebeluş a murit în condiţii suspecte în locuinţa părinţilor Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de o lună care a murit în condiţii suspecte.
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil decedat Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat o anchetă în cazul unui bebeluş de zece zile, decedat în condiţii suspecte.
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat luni o anchetă în cazul unui copil din comuna vasluiană Lunca Banului, care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Municipal din Huşi, după ce a băut vin la un praznic.
Vaslui: Bebeluşul care a ajuns la spital cu hipotermie a murit din cauza unei bronhopneumonii Bebeluşul în vârstă de şase luni care a ajuns în urmă cu două zile la un spital din municipiul Bârlad cu hipotermie a murit din cauza unei bronhopneumonii, arată rezultatul necropsiei făcute de medicii legişti care a fost dat publicităţii marţi.
Vaslui: Bebeluş de două luni în stare gravă la spital după ce a fost bătut de mamă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a demarat duminică o anchetă în cazul unei nou-născute în vârstă de două luni care a ajuns la spital după ce ar fi fost lovită şi muşcată de mama ei în vârstă de 19 ani.