Cele mai citite
 


Antraxul ameninţă sudul Rusiei
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După primele cazuri de antrax la o fermă de vite din regiunea Kalmukia, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a emis luni o alertă pentru întregul teritoriu din sudul Federaţiei Ruse în legătură cu riscul extinderii focarelor bolii infecţioase, relatează Interfax.
În ajun, în satul Amursan din Kalmukia a fost instituită starea de urgenţă după ce mai multe bovine au murit din cauza infestării cu antrax.

Riscul apariţiei unor noi focare ale bolii infecţioase, periculoase pentru oameni şi animale, există în tot Caucazul de Nord şi în celelalte regiuni din sudul Rusiei, avertizează Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

În teren, autorităţile de resort iau măsurile necesare de profilaxie la instalaţiile sanitare, de apă, de distribuire a alimentelor, precum şi în instituţiile de învaţământ şi în pieţele de desfacere cu amănuntul.

În prezent, în satul Amursan din Kalmukia, 12 persoane, angajaţi la ferma din localitate, se află sub observaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Comunicat de presă - DSVSA Giurgiu Caz de Antrax confirmat în judeţul Giurgiu
Covasna: Focar de scarlatină la o grădiniţă din Sfântu Gheorghe; a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a convocat, miercuri, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în urma depistării unui focar de scarlatină la o grădiniţă din municipiul Sfântu Gheorghe.
David Csaba(ABA Mureş): Nu cred că există un proiect mai vast pe linie de situaţii de urgenţă, decât WATMAN Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a anunţat, marţi, încheierea primei etape a proiectului WATMAN - Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor, unul dintre cele mai de amploare proiecte derulate în România pe linie de situaţii de urgenţă, care are o valoare totală de 63 de milioane...
Argeş: Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma întreruperii alimentării cu apă în Câmpulung Întreruperea alimentării cu apă a municipiului Câmpulung Muscel şi a localităţilor limitrofe, care afectează aproape 50.000 de consumatori, a fost analizată vineri într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, convocată de prefectul Mihail Oprescu.
Prahova: Alimentarea cu apă din sursa contaminată, oprită total la Breaza; ISU asigură apa potabilă Ploieşti, 15 feb/ Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova şi operatorul Hidro Prahova continuă să asigure transportul de apă potabilă cu cisterne în oraşul Breaza, în condiţiile în care autorităţile au oprit total alimentarea cu apă din sursa contaminată cu bacteria Clostridium...