Cele mai citite
 


Dr. Monica Pop: Oamenii nu trebuie să se uite la soare fără ochelari speciali pentru eclipsă
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, prof. dr. Monica Pop, a avertizat, marţi, că este foarte riscant ca oamenii să privească la soare, în timpul eclipsei, cu ochelari de soare sau cioburi înnegrite.

Aceasta a arătat că privitul soarelui în timpul eclipsei fără ochelari de soare speciali pentru asemenea momente poate produce arsuri retiniene ireversibile, care nu apar imediat.
'Sub nicio formă nu trebuie să privim la soare acum, în perioada eclipsei, cu orice alt tip de ochelari decât cu ochelari pentru eclipsă. Este singurul mijloc care poate asigura protecţia. Altfel, riscurile sunt foarte mari', a precizat, pentru AGERPRES, Monica Pop.

Notare
Comentarii
de anamaria
buna ziua .am fost diagnosticata cu fototraumatism solar dupa eclipsa de acum 2 luni.am luat tot felul de vitamine prescrise de oftalmolog,dar nimic.vad foarte rau,si am doar 31 ani,voi ramane asa toata viata???

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Monica Pop: Populaţia nu trebuie să privească direct către Soare în timpul eclipsei Cei care urmăresc vineri eclipsa parţială nu trebuie să privească direct către Soare, a atenţionat managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, Monica Pop, într-un comunicat de presă AGERPRES.
Privitul direct la soare este foarte dăunător Privitul direct la soare fără ochelari poate să dea arsuri retiniene care sunt ireversibile, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice.
Prof. dr.Monica Pop: Nu trebuie să privim direct la soare Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de urgenţe Oftalmologice atrage atenţia asupra faptului că nu trebuie să privim sub nici o formă direct la soare.
Monica Pop: În perioadele cu vânt este necesară purtarea de ochelari Managerul general al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, prof. dr. Monica Pop, a declarat că în perioadele cu vânt este necesară protecţia ochilor cu ochelari de orice tip, deoarece vântul vehiculează particule diferite (sticlă, metal, lemn, nisip, piatră, hârtie, plastic etc) care...
UPDATE Şefa Spitalului de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Monica Pop, acuzată de conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării medicului Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, pentru conflict de interese în materie penală.
Monica Pop: 2013 - primul an fără pacienţi cu leziuni cauzate de petarde la oftalmologie Directorul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Monica Pop, a precizat luni că anul acesta este primul în care, în perioada Crăciunului, până la data de 30 decembrie, nu a venit niciun pacient la camera de gardă cu leziuni provocate de petarde sau artificii.