Cele mai citite
 


Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Contractul privind amenajarea centrului a fost semnat, marţi, la Cluj, între reprezentanţii Fundaţiei pentru SMURD, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj şi ai firmei câştigătoare.
'Aici vorbim de cea mai mare investiţie a Fundaţiei pentru SMURD din fondurile colectate din doi la sută. Este o investiţie care se ridică la 738.000 de lei, care constă dintr-o reabilitare şi o extindere a unei clădiri, care să fie un centru de pregătire modern pentru personalul paramedical', a declarat, într-o conferinţă de presă, dr.Raed Arafat.
El a precizat că în următoarele şase-nouă luni lucrările trebuie să fie încheiate şi că centrul va deservi cel puţin alte două-trei judeţe. De asemenea, în ţară ar urma să fie amenajate alte cinci asemenea centre de pregătire.
Coordonatorul SMURD Cluj, Nicolae Moldovan, a explicat că Centrul de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă va pregăti paramedici în cadrul unor cursuri de câteva săptămâni, pregătirea constând inclusiv în simulări pe manechine şi în module de descarcerare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi centre de formare în sprijinul SMURD Fundaţia pentru SMURD a predat miercuri kit-urile necesare activităţii de instruire a viitorilor paramedici care încadrează ambulanţele SMURD
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.