Cele mai citite
 


Convieţuirea cu mama soacră dăunează grav sănătăţii nurorii
vineri, 12 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Articole medicale, Afectiunile inimii
 

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că femeile care locuiesc sub acelaşi acoperiş cu soacrele sunt de trei ori mai expuse riscului de a suferi de boli de inimă decât dacă ar trăi singure sau doar cu soţul. Stresul de a fi în acelaşi timp fiică adoptivă, mamă şi soţie poate afecta inima, provocând hipertensiune, ba chiar şi diabet, scrie Daily Mail.

Pentru realizarea studiului, de-a lungul a 14 ani, cercetătorii au urmărit efectele modului de viaţă la aproape 91.000 de bărbaţi şi femei japonezi de vârstă mijlocie, fără probleme de sănătate. În perioada 1990-2004, 671 dintre cei monitorizaţi au fost diagnosticaţi cu afecţiuni coronare şi arteriale, 339 au murit ca urmare a unei boli de inimă şi 6.255 au murit din alte cauze.

  

Astfel, cercetătorii au stabilit că o femeie care a locuit cu părinţii - sau cu părinţii partenerului - şi cu copii, are de trei ori mai multe riscuri să fie diagnosticată cu o boală de inimă decât o femeie care şi-a împărţit viaţa doar cu partenerul. Convieţuirea cu copiii dubla riscul, în comparaţie cu cazurile în care nu existau copii.

 

Faptul că, în general, o femeie consideră că mama soţului ei este o forţă distructivă nu este o noutate, iar rezultatele acestui studiu nu ar trebui să le facă pe femei să-şi dea soacra afară din casă. Şi asta pentru că aceeaşi cercetători au descoperit că, convieţuirea în cadrul unei familii extinse are şi beneficii pentru femei. Rudele apropiate, mai ales părinţii, pot împiedica femeile să ajungă alcoolice sau fumătoare înrăite, spune specialistul japonez în probleme de sănătate publică, profesorul Hiroyasu Iso.

 

AGERPRES (Gabriela Ionescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Risc crescut de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune la femeile care consumă tăiţei instant (studiu) Femeile care consumă tăiţei instant ('noodles'), de cel puţin două ori pe săptămână, prezintă un risc cu 68% mai mare de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard şi publicat în Journal of Nutrition, în ediţia din august.
Cuvintele utilizate pe Twitter pot indica riscul cardiovascular al unei comunităţi (studiu) Social media poate fi un indicator al bunăstării psihologice a unei comunităţi şi poate prezice ratele bolilor de inimă, susţin cercetători de la Universitatea din Melbourne (Australia) şi Universitatea din Pennsylvania (SUA), care au descoperit modul în care reţelele de socializare pot oferi astfel...
Stresul la locul de muncă sporeşte considerabil riscul de îmbolnăvire de diabet (studiu) Persoanele stresate la locul de muncă au un risc crescut de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2 (DT2), arată studiul unei echipe de cercetători germani de la Helmholrz Zentrum din Munchen, menţionat luni de passionsante.be.
Drojdia de orez rosu – mentine inima sanatoasa si regleaza colesterolul Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si...
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...
Produsele lactate protejează inima (studiu) Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, scrie site-ul passionsante.be.