Cele mai citite
 


O femeie de 100 de ani, operată la şold
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 10 iunie /Agerpres/ - O femeie în vârstă de 100 de ani a fost supusă unei operaţii de fractură de şold, la Spitalul Judeţean "Mavromati". Matilda Munteanu a fost operată, după ce duminică seară a suferit un accident. Femeia, care locuieşte singură, s-a împiedicat în casă de un covor şi a căzut, suferind o fractură de şold. Ea a rămas întinsă pe podea, după care s-a târât pentru a ajunge la telefon şi a chema ambulanţa.

Când a ajuns la spital, medicii au fost circumspecţi în ceea ce priveşte efectuarea unei intervenţii chirurgicale la bătrâna de 100 de ani. Ea a fost operată de şeful Secţiei de ortopedie şi traumatologie din Spitalul Judeţean, medical chirurg Radu Malancea.

"Am optat pentru tratament chirurgical pentru că, în ciuda vârstei, starea biologică şi mai ales prezenţa psihică a bolnavei m-au determinat să optez pentru cel mai bun tratament, cu o recuperare rapidă. Un bolnav de 100 de ani este foarte fragil şi aici este vorba de curajul şi experienţa echipei de chirurgi, dar şi a medicului anestezist, care este la fel de nebun ca şi mine şi a acceptat pe loc provocarea", a precizat doctorul Radu Malancea, care susţine că intervenţiile chirurgicale la persoane de peste 80 de ani nu sunt recomandate ştiinţific.

Matilda Munteanu, fostă profesoară de muzică, a fost operată cu succes, ea urmând să înceapă, în curând, să meargă. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Regele Juan Carlos al Spaniei are o proteză la şold, după o operaţie în urma unei căzături Regele Juan Carlos al Spaniei a fost operat în dimineaţa zilei de sâmbătă la Madrid, în urma unei fracturi în trei părţi a şoldului drept, căpătate în urma unei căzături suferite într-o călătorie privată în Botswana, după cum a informat Casa Regală prin intermediul unui comunicat de presă.
Medic ortoped: Proteza de şold premiată la Bruxelles este mai uşor de implantat şi mult mai ieftină Proteza de şold scurtă femurală cervicală, care a obţinut cinci distincţii la Concursul internaţional Bruxelles - EUREKA, este mult mai ieftină şi mai uşor de implantat, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, unul dintre inventatori, medicul ortoped Marius Moga.
Pacienţi cu proteze de şold, potenţial expuşi unor niveluri importante de metale toxice Sute de mii de pacienţi din lume ar putea să fi fost expuşi unor niveluri importante de metale toxice din cauza unor proteze de şold defectuoase, deşi riscul era cunoscut, semnalează marţi, într-o anchetă comună, British Medical Journal (BMJ) şi BBC, potrivit AFP.
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
Fetiţă de 15 ani operată pentru protezare de şold, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' O intervenţie ortopedică chirurgicală de protezare pentru luxaţie de şold la o fetiţă de 15 ani s-a încheiat, joi seara, după şase ore, cu succes la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu'.